- Cele două companii au semnat un Memorandum axat pe programe de digitalizare, cercetare-dezvoltare și responsabilitate socială
Vodafone și Microsoft au semnat astăzi un Memorandum de Înțelegere cu scopul de a accelera digitalizarea sectoarelor public și privat din România. Cele două companii vor coopera pentru dezvoltarea de programe de digitalizare, cercetare, inovație și responsabilitate socială, potrivit unui comunicat de presă.
Colaborarea dintre Vodafone și Microsoft, expertiza acestora și resursele reunite vor putea aduce beneficii semnificative cetățenilor și afacerilor din România, se precizează în comunicat.
„Digitalizarea este pasul major prin care România poate avansa în ritm accelerat. Pentru tot ce ține de digitalizare, de la educație, laboratoare de cercetare și inovare și proiecte majore ce pot schimba radical infrastructura, contăm de acum și pe un partener puternic, Microsoft, ce ne va însoți pe drumul nostru de a aduce tehnologia mereu mai aproape de români”, afirmă Achilleas Kanaris, CEO, Vodafone România.
Cele două companii vizează creșterea calității educației și susțin tranziția accelerată spre abilitățile digitale și folosirea tehnologiei. De asemenea, scopul memorandumului include și implementarea unor proiecte specifice cercetării, dezvoltării, transferului tehnologic și dezvoltării capitalului uman.
Microsoft continuă să susțină și se angajează față de România, guvernul său, afacerile și oamenii în inovațiile digitale, strategia cloud și agenda de competențe tehnologice pentru a accelera transformarea digitală. Parteneriatele puternice bazate pe o misiune comună, cum ar fi această colaborare cu Vodafone România, sunt vitale pentru a contribui la crearea unui impact de durată, pentru a permite atât sectorului privat, cât și cel public să conducă schimbări sistemice și să progreseze către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil”, a declarat Bogdan Putinică, General Manager, Microsoft România.
Microsoft România și Vodafone România vor coopera și pentru organizarea unor evenimente relevante în domeniul digitalizării, inovației, IT, tehnologiei și telecomunicațiilor, precum seminariile, atelierele și cursurile online.
Vodafone operează rețele mobile și fixe în 20 de țări și colaborează cu rețele mobile în alte 47 de țări. La 31 decembrie 2022, avea peste 330 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix și peste 21 de milioane de clienți ai serviciilor TV. Vodafone este prezent la nivel mondial în domeniul IoT (Internet of Things), conectând peste 155 de milioane de dispozitive și platforme, potrivit comunicatului.
În comunicat se mai arată următoarele: ”Compania a contribuit la segmentul fintech din Africa prin M-Pesa, serviciu care a aniversat 15 ani în 2022. Platforma fintech din regiune oferă acces la servicii financiare unui număr de peste 58 de milioane de oameni într-un mod sigur, accesibil și convenabil. Vodafone s-a angajat să reducă impactul companiei asupra mediului, astfel încât să poată atinge net zero al emisiilor din întreg lanțul valoric până în 2040, ajutându-și în același timp clienții să își reducă propriile emisii de carbon cu 350 de milioane de tone până în 2030. Compania face pași importanți în reducerea deșeurilor rezultate din dispozitivele mobile și în atingerea obiectivului de a reutiliza, revinde sau recicla 100% din echipamentele de rețea care devin redundante. Produsele și serviciile Vodafone sprijină digitalizarea afacerilor, în special a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).”