Update articol:

Zerohedge: Scandalul Danske Bank ar putea afecta ratingul “AAA” al Danemarcei

Danemarca şi-a păstrat o reputație de zeci de ani ca fiind una dintre cele mai curate și mai valoroase țări din Europa. Dar acum această reputație este greu încercată de scandalul de spălare de bani ruseşti în care este implicată Danske Banke, cel mai mare creditor al ţării, potrivit Zerohedge.

Guvernul danez, care investighează în prezent banca împreună cu autoritățile din Estonia și SUA, a arătat că Danske Bank ar putea fi penalizată cu amenzi de 4 miliarde de coroane (630 de milioane de dolari), potrivit Bloomberg. Pe de altă parte, Bloomberg Intelligence estimează că Danske ar putea să plătească, în total, mai mult de 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari). Acest lucru ar putea avea un impact grav asupra sănătății băncii, ceea ce ar putea fi extrem de problematic pentru danezi, deoarece banca deține o treime din toate depozitele din țară.
Zerohedge susţine că scandalul ar putea avea ramificații importante pentru întregul sistem financiar danez și companiile daneze, în condiţiile în care S&P a avertizat că acest caz ar putea afecta ratingul de ţară “AAA” al Danemarcei.

Danske Bank, anchetată şi în Marea Britanie

Agenţia naţională britanică pentru combaterea infracţionalităţii (NCA) a anunţat, astăzi, că a deschis o investigaţie privind legăturile dintre firme înregistrate în Marea Britanie şi subsidiara estoniană a Danske Bank A/S, implicată în scandalul de spălare de bani, potrivit Reuters.
Entități rusești și britanice domină o listă de conturi utilizate pentru a face tranzacții de 200 de miliarde de euro prin intermediul sucursalei Danske în Estonia, în perioada 2007-2015, considerate de bancă suspecte.

Danske Bank – anchetată de Autoritatea daneză de Supraveghere în Domeniul Financiar

Până în 2013, numărul clienților înregistrați în Regatul Unit din portofoliul nerezident al sucursalei a depășit 1.000, potrivit unei anchete Danske, fiind cu mult mai mulţi faţă de Rusia, Insulele Virgine Britanice și Finlanda.
Un purtător de cuvânt al NCA a explicat că ameninţarea provocată de folosirea firmelor înregistrate în Regatul Unit în operaţiunile de spălare de bani este unanim recunoscută, iar Agenţia naţională britanică pentru Combaterea Infracţionalităţii lucrează strâns cu partenerii săi pentru a împiedica infractorii să folosească aceste firme.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%