Update articol:

Zerohedge: Steve Bannon, fost strateg al lui Trump, susține că angajații Laboratorului din Wuhan “au defectat” şi cooperează cu agenţiile de informaţii din Occident; “în esență vorbim de un Cernobîl biologic în Wuhan”

Steve Bannon Steve Bannon

La o zi după un o informaţie potrivit căreia un respectat virolog chinez a fugit din Hong Kong pentru a acuza autorităţile de la Beijing de o acoperire a COVID, fostul strateg al lui Trump, Steve Bannon, a declarat pentru Daily Mail că oamenii de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan și alte laboratoare au “defectat” în  Occident, „oferind dovezi” împotriva Partidului Comunist Chinez (PCC) pentru rolul în pandemia COVID-19,  care a dus la peste 500.000 de decese la nivel global, din decembrie trecut.

„Oamenii vor fi șocați”, a spus Bannon pentru Mail („dintr-un iaht de pe coasta de est a Americii”, potrivit publicaţiei Daily Mail).

Bannon, în vârstă de 66 de ani, care păstrează legături strânse cu administrația americană, a declarat că “defectorii” cooperează cu agențiile de informații din America, Europa și Marea Britanie, care au adunat dovezi care să conteste afirmația Partidului Comunist Chinez că pandemia și-ar avea originea in piaţa umedă din Wuhan- si nu într-un laborator care gazduia oameni de știință care au fost criticati pentru ca au manipulat coronavirusul de la lilieci pentru a deveni mai transmisibil oamenilor.

Chiar și propriul Centru pentru Controlul și Prevenirea Bolilor guvernului chinez a recunoscut recent că virusul a fost introdus pe piața din Wuhan, mai degrabă decât să fi provenit de acolo.

Steve Banon a spus: „Știu că anumiți defectori lucrează cu FBI pentru a încerca să descopere ce s-a întâmplat în institutul Wuhan (…) Nu vorbesc încă cu mass-media, dar există oameni din laboratorul de la Wuhan și din alte laboratoare care au ajuns în Occident și dau vina pe Partidul Comunist Chinez. Cred că oamenii vor fi șocați ”.

“Cred că acestea [agențiile de spionaj] au informații electronice și au făcut deja un inventar complet despre cine a oferit acces la laboratorul respectiv. Cred că au dovezi foarte convingătoare. Și au existat și defectori”, a spus el, adăugând: “Oamenii din jurul acestor laboratoare părăsesc China și Hong Kong de la mijlocul lunii februarie. [Agenţiile americane de intelligence] împreună cu MI5 și MI6 încearcă să construiască un caz juridic foarte amănunțit, care poate dura mult timp. Nu este ca James Bond”.

Steve Bannon a sugerat chiar că guvernul francez, care a ajutat la construirea institutului, a lăsat în urmă sistemele de monitorizare după ce Beijingul i-a exclus din proiect înainte de a se deschide în 2017. “Proiectul a fost construit cu ajutor francez, așa că nu vă gândiți că nu există unele dispozitive de monitorizare acolo. Cred că ce veți afla este că acești tipi făceau experimente care nu erau complet autorizate sau știau ce făceau și, cumva, fie dintr-o greșeală, fie din cauza unui tehnician de laborator, unul dintre aceste lucruri (n.r. coronavirus) a scăpat”, a continuat Bannon.

“Nu este chiar atât de greu pentru acești viruși să scape. De aceea aceste laboratoare sunt atât de periculoase”, a mai spus Bannon, adăugând: “În esență aveți un Cernobîl biologic în Wuhan, dar centrul de greutate, Ground Zero, a fost în jurul laboratorului din Wuhan, în ceea ce privește victimele. Și, la fel ca la Cernobîl, a fost vorba de acoperire – aparatul de stat raportează doar pentru el și se protejează”.

Steve Bannon, care are legături strânse cu Guo Wengui, un miliardar chinez exilat, a mai declarat: „Indiferent dacă a scăpat din piaţă sau din laboratorul Wuhan, deciziile ulterioare ale partidului comunist chinez îi fac vinovați de omor premeditat.

Steve Bannon a mai spus: „Știm acest lucru, deoarece Taiwanul a informat oficial OMS la 31 decembrie că a existat un fel de epidemie în provincia Hubei [unde se află Wuhan]. CDC-ul de la Beijing a fost informat pe 2 sau 3 ianuarie și au decis să rețină aceste informații și apoi să semneze un acord comercial [cu SUA la 15 ianuarie]. „Dacă acestea ar fi fost anunţate în ultima săptămână a lunii decembrie, 95% din viețile pierdute și carnagiul economic ar fi fost salvate (…) Ne aflăm în cea mai extraordinară criză din istoria americană modernă, mai mult decât Vietnamul, Războiul Rece, chiar și cel de-al doilea război mondial. O pandemie globală și un infern economic. Nu am încredere în OMS, conducerea ar trebui să facă față acuzațiilor penale și să fie închisă”.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii