Update articol:

Acțiunile Capital One au revenit, după ce Warren Buffett a pariat aproape 1 miliard de dolari pe bancă

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

Acțiunile Capital One Financial Corp (COF.N) și-au revenit marți, după pierderile înregistrate în ultimele două săptămâni, după ce Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N) a investitorului miliardar Warren Buffett a dezvăluit că a cumpărat o participație de aproape 1 miliard de dolari în banca axată pe carduri de credit.

Berkshire a achiziționat 9,92 milioane de acțiuni la Capital One, o participație în valoare de 954 de milioane de dolari, pe baza prețului de închidere pe 31 martie, au arătat luni dosarele de reglementare.

Renumită pentru sloganul publicitar cu cardul de credit „Ce ai în portofel?”, Capital One, cu sediul în McLean, Virginia, are, de asemenea, o afacere imensă de creditare în auto și ca bancă comercială. Printre partenerii săi se numără American Express Co (AXP.N) și Bread Financial Holdings Inc (BFH.N).

Acțiunile Capital One au crescut cu 2%, la 91,53 USD, cel mai mare nivel de la 1 mai. Acțiunile băncii au scăzut cu aproximativ 15% de la începutul lunii martie, deoarece criza bancară a afectat acțiunile creditorilor regionali din SUA.

Analiștii Morgan Stanley (MS.N) au spus că vânzările mari de acțiuni ale băncilor regionale din SUA au fost exagerate, în condiţiile în care piețele s-au concentrat pe ieșirile de depozite în loc de costurile depozitelor, o măsură mai bună a stabilității lor financiare.

Deoarece datele nu arată că ieșirile de depozite se accelerează, analiștii au spus că acțiunile băncilor se îndreaptă către o revenire în următoarele câteva luni.

„Scăderile recente par exagerate, deoarece fluxurile de depozite din trimestrul până la zi sunt în concordanță cu sezonalitatea”, au spus analiștii.

Rezerva Federală vrea reguli mai stricte pentru băncile cu active de peste 100 de miliarde de dolari în urma mai multor falimente bancare, a declarat marți un oficial de reglementare pentru Congres.

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out