Update articol:

Ambasadorul Kuzmin: Pentru România, există oportunitatea tehnologică de a primi gaz prin Turkish Stream, prin Bulgaria, cu condiţia ca interconectorul BRUA să fie finalizat

Vladimir Putin a participat acum trei zile, alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la ceremonia ce a marcat finalizarea unei noi secţiuni a proiectului TurkStream. (foto Kremlin) Vladimir Putin a participat acum trei zile, alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la ceremonia ce a marcat finalizarea unei noi secţiuni a proiectului TurkStream. (foto Kremlin)

Pentru România, există o oportunitate tehnologică de a primi gaz prin Turkish Stream, prin Bulgaria, cu condiţia ca interconectorul BRUA să fie finalizat, a declarat, luni, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, cu ocazia Zilei diplomatului rus. 

Recent, premierul demis Ludovic Orban spunea, la Hotnews, că gazoductul BRUA se va interconecta cu Turkstream: “BRUA trebuie să înceapă în Bulgaria, care se interconectează la conducta de gaz Turkish Stream. Da (se interconectează cu TurkStream). Vom avea o sursă de gaz din sud. Să vedem ce o să facă Ungaria, că încă nu este clar. În mod normal, trebuie să ajungă la Baumgarten (n.red. Austria)”.

Valery Kuzmin a menţionat aseară: “Cu toate acestea, din partea Gazprom,  nu există obligaţii contractuale în acest sens, iar negocierile pe acest subiect, din câte ştiu eu, nu se desfăşoară. În general, rolul geostrategic al conductelor de energie pe care Rusia îl construieşte în direcţia europeană este de a crea o infrastructură fiabilă care să asigure aprovizionarea garantată cu unul dintre combustibilii cei mai ecologici – gazul natural – pentru partenerii noştri tradiţionali din Europa. Toate celelalte prostii propagandistice despre moleculele libertăţii din GNL american, dar la un preţ mai mare, nu sunt altceva decât o acoperire informaţională pentru o concurenţă lipsită de loialitate”.           

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus Vladimir Putin au inaugurat oficial pe 8 ianuarie 2020 gazoductul TurkStream care va transporta peste 30 de miliarde de metri cubi de gaz rusesc în Turcia și Europa. TurkStream a început să alimenteze încă de la începutul anului Bulgaria, la granița cu Turcia, și este extins către Serbia și Ungaria.

Valery Kuzmin: „După «scandalul de spionaj» izbucnit, literalmente din nimic, în jurul Băncii Internaţionale de Investiţii, proiectul privind crearea la Bucureşti a unui centru oncologic cu tehnologii ruseşti pe protoni a îngheţat”

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Uniunea Europeană pune, constant, statele în faţa unei alegeri dure: fie cu UE, fie cu Rusia (video)

 

 

Ambasadorul Kuzmin, despre intenţia Lukoil să cumpere partea Exxon din Marea Neagră: Lukoil este o corporaţie privată independentă, ar trebui să puneţi acolo întrebări

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii