Update articol:

Americanii sunt încă interesați să-și investească banii în China

china

*Obligațiunile guvernamentale chineze pe 10 ani produc 3,2%, în timp ce randamentul Trezoreriei SUA pe 10 ani este mult mai mic, de aproximativ 1,7%.
* Investitorii americani continuă să fie foarte interesați să investească pe piața chineză ”, a declarat Tao Wang, șeful UBS în Asia.
*În doar doi ani, deținerile străine de obligațiuni guvernamentale chineze s-au dublat aproape, la peste 2 trilioane de yuani (307,7 miliarde de dolari), potrivit datelor Wind Information.

 

Investitorii americani se numără printre mulți străini care doresc să aibă profit din China, în special de pe piața sa de obligațiuni.

Un domeniu clar de interes este cel al obligațiunilor de stat, unde cele pe 10 ani au un randament de peste 3,2%. În schimb, cea mai recentă creștere a ratelor dobânzilor americane a împins randamentul obligaţiunilor Trezoreriei pe 10 ani la doar 1,7%. Această diferență mare oferă investitorilor în obligațiunile guvernamentale chineze un randament semnificativ mai mare.

“Investitorii americani continuă să fie foarte interesați să investească pe piața chineză ”, a declarat, recent, Tao Wang, șeful UBS în Asia, respectiv China, în cadrul unui seminar web al Institutului de Finanțe Internaționale. „Mai ales din perspectiva pieței obligațiunilor, există o creștere structurală a dobânzii.”

În timp ce „China oferă un randament ridicat și stabil”, ea a menționat că alte țări folosesc în continuare măsuri pentru stimularea creșterii care au dus la randamente negative pentru multe obligațiuni. Aceasta înseamnă că cumpărătorii de obligațiuni vor trebui să plătească emitentului la data scadenței obligațiunii, mai degrabă decât să câștige bani din aceasta.

Datele specifice pentru deținerile investitorilor americani nu erau disponibile, dar investitorii din afara Chinei continentale dețineau aproximativ 3,5% din emisiunile de obligațiuni existente exprimate în yuani la sfârșitul lunii februarie, potrivit Reuters. Deținerile străine de obligațiuni de stat chineze au atins aproximativ 10,6% din emisiuni luna trecută, a spus Reuters.

În doar doi ani, deținerile străine de obligațiuni guvernamentale chineze s-au dublat aproape la peste 2 trilioane de yuani (307,7 miliarde de dolari), potrivit datelor Wind Information.

Dobânda crescută vine pe măsură ce obligațiunile chineze au fost adăugate la indicii de investiții majori care sunt urmăriți de investitorii globali, determinând achiziţii de miliarde de dolari în datorii chineze.

 

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021