Update articol:

Autonom Services anunță închiderea plasamentului privat de obligațiuni de 48 milioane euro

Autonom Services S.A. informează despre închiderea cu succes a plasamentului privat cu privire la prima tranșă de obligațiuni emise în temeiul Prospectului de Bază, aprobat prin Decizia ASF nr. 1422 din 10.11.2021, în valoare de 48,03 milioane de euro.

Astfel, societatea emite un număr de 4.803 de obligațiuni, având o valoare nominală individuală de 10.000 EUR.

Dobânda plătită investitorilor pentru Obligațiunile emise în cadrul primei tranșe va fi reprezentată de o dobândă fixă, în cuantum de 4,11% pe an, cu posibilitatea ajustării pe baza unui mecanism de step-up cu un procent de 0,30% pe an, astfel cum acesta este descris în cadrul termenilor și condițiilor finale.

Maturitatea Obligațiunilor aferente primei tranșe emise va fi de 5 ani, respectiv, data
scadenței va fi 23 noiembrie 2026.

Plasamentul privat a fost derulat prin intermediul BRD – Groupe Societe Generale S.A., în calitate de Coordonator Unic si Agent Structurare Obligațiuni Corelate cu Obiective de Sustenabilitate și BT Capital Partners S.A., în calitate de Manager.

Societatea va întreprinde în perioada imediat următoare demersurile necesare pentru admiterea Obligațiunilor la tranzacționare pe piața reglementată administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Autonom Services a listat în decembrie 2019 prima sa emisiune de obligațiuni corporative în valoare totală de 20 de milioane de euro pe Piața Principală a Bursei de Valori București. În octombrie 2021, compania a elaborat un prospect de bază (aprobat de ASF la data de 10 noiembrie 2021), în contextul intenției de a atrage finanțări în valoare de până la 250 milioane de euro în următorii ani, prin implementarea unui program de emisiuni de obligațiuni, în cadrul căruia vor putea fi emise mai multe tranșe de obligațiuni. În noiembrie 2021, compania a închis cu succes plasamentul privat pentru prima tranșă a programului de ofertă prin atragerea sumei de 48 de milioane de euro, de la investitori instituționali, precum instituții financiare internaționale, fonduri deschise de investiții, bănci, societăți de asigurări. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este un partener cheie al acestui proiect, fiind unul dintre principalii investitorii prin subscrierea a 10 milioane de euro.

“Sunt convins că sustenabilitatea ne va aduce în punctul în care va transforma modul de gândire al fiecăruia dintre noi cu privire la ceea ce ne înconjoară și ce dorim să lăsăm în urma noastră. Credem că viitorul aparține companiilor cu modele de afaceri valoroase, transparente și responsabile. În mod inevitabil aceste criterii devin etalon și pentru acordarea finanțărilor și cred că piața de capital și finanțare din România va oferi oportunități extraordinare companiilor locale care se preocupă de impactul pe care acestea îl au asupra societății, așa cum se întâmplă tot mai mult la nivel global. Suntem încântați că investitorii care au subscris în cadrul plasamentului privat ne sprijină în demersul nostru pentru tranziția către „flote verzi” și le transmitem că ne dorim să realizăm acest proces ca la carte, respectând cele mai înalte standarde în domeniu. Viziunea noastră pe termen lung este să fim un model pentru mediul antreprenorial și totodată, să oferim companiilor soluții de mobilitate moderne, în armonie cu mediul și cu principiile ESG”, a declarat Marius Ștefan, cofondator Autonom.

Prima emisiune de obligațiuni de tip SLB a companiei antreprenoriale românești va fi listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul AUT26E, în luna decembrie.

Investitorii au recompensat evoluția Autonom din 2019 până în prezent, atât din punct de vedere al dezvoltării și sustenabilității modelului de business, cât și în ceea ce privește asumarea unei strategii de sustenabilitate ambițioase, nume noi de investitori regăsindu-se în lista subscriitorilor. Este de remarcat faptul că într-o piață cu evoluții ascendente ale randamentului titlurilor suverane românești, spread-ul la care aceasta finanțare a fost atrasă a fost mai mic cu peste 1% față de emisiunea de obligațiuni realizată de Autonom din 2019.

În octombrie 2021, Autonom a publicat Strategia de Sustenabilitate a companiei dezvoltată pentru următorii ani, aliniată obiectivelor globale de dezvoltare durabilă și în care componenta de mediu reprezintă cea mai importantă direcție pentru acțiunile și deciziile companiei. Autonom are în vedere reducerea emisiilor medii de carbon ale flotei operaționale cu 25% până în 2025 și 51% până în 2030.

O altă premieră a acestui proiect pe piața locală o reprezintă validarea de către Sustainalytics, un consultant internațional cu expertiză recunoscută în zona ESG, a Documentului Cadru privind Obligațiunile Corelate cu Obiective de Sustenabilitate (Sustainability-Link Bonds Framework). Totodată, Sustainalytics a confirmat alinierea la Principiile ICMA (International Capital Market Association) și a apreciat obiectivele ca fiind ambițioase, iar indicatorul ales, foarte puternic. Pentru dezvoltarea strategiei de sustenabilitate, Autonom a colaborat cu Denkstatt. Opinia integrală a consultantului, împreună cu Strategia de Sustenabilitate și Documentul Cadru privind Obligațiunile corelate cu Obiective de Sustenabilitate pot fi consultate pe site-ul companiei la: https://www.autonom.ro/sustenabilitate.

Succesul emisiunii de obligațiuni corporative AUT26E este completat de primirea din partea Fitch Ratings a ratingului de credit negarantat de rang prioritar „B(EXP)/RR5”, atribuit pentru întregul program de emisiune de obligațiuni propus de Autonom. În următoarele zile, compania așteaptă primirea ratingului definitiv. În cadrul ratingului, Fitch a menționat că Autonom continuă să se extindă și beneficiază de creșterea ratei de penetrare a leasingului operațional în România. Agenția de rating a remarcat, de asemenea, că Autonom a reacționat rapid la criza coronavirusului și a reluat creșterea în 2021, datorită reînnoirii contractelor de leasing operațional și de închiriere de mașini. În consecință, ratingul reflectă, de asemenea, profitabilitatea Autonom de-a lungul anilor, calitatea bună a activelor și echipa de management experimentată, cu o abordare adecvată a efectului de levier și a lichidităților.

Înființată în 2006 în Piatra Neamț de antreprenorii Marius și Dan Stefan, Autonom este un furnizor integrat de soluții de mobilitate și finanțare. Autonom operează o rețea unică de 46 de agenții cu sediul în peste 30 de orașe din România, Ungaria și Serbia. Grupul oferă un portofoliu diversificat de servicii atât pentru clienți corporate, cât și pentru clienți persoane fizice, incluzând închirieri de autoturisme pe termen scurt și mediu, leasing operațional, servicii de transferuri cu șofer, închiriere temporară de flote auto, gestionarea flotei, asistență rutieră, spălătorie auto, precum și închiriere de echipamente. În toate diviziile, Autonom are peste 500 de angajați și operează o flotă de peste 9.000 de mașini.

BVB | Știri BVB

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Notificari - detineri > 5%

ROPHARMA SA (RPH) (03/12/2021)

Raport auditor S1 2021 - art. 108 Legea 24/2017 (R)