Update articol:

Băncile israeliene au transferat 1 miliard de dolari din Silicon Valley Bank, înainte de colaps

Silicon Valley Bank (SVB)

Cele mai mari două bănci ale Israelului au putut transfera 1 miliard de dolari din Silicon Valley Bank către conturi din Israel înainte ca banca să fie închisă de către autorităţile federale, potrivit Times of Israel.

Silicon Valley Bank (SVB), a 16-a cea mai mare bancă din Statele Unite la momentul falimentului său la sfârșitul săptămânii trecute, s-a prăbușit după retrageri masive de depozite și a fost plasată în administrarea Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Prăbușirea băncii a reprezentat al doilea cel mai mare faliment bancar din istoria Statelor Unite, FDIC fiind forțată să garanteze 100% din depozitele clienților asigurați și neasigurați.

În timp ce prăbușirea SVB i-a luat pe mulți prin surprindere, autoritățile financiare din Israel au acţionat, aparent, înaintea declanşării falimentului.

„Cele două mari bănci din Israel, Bank Leumi și Bank Hapoalim, au înființat un consiliu de criză care a funcționat non-stop pentru a ajuta firmele să-și transfere banii de la SVB – înainte de a fi confiscați – în conturi din Israel”, relatează Times of Israel.

„În ultimele zile, echipele de la LeumiTech, filiala bancară high-tech a Bank Leumi, au reușit să-și ajute clienții israelieni să transfere aproximativ 1 miliard de dolari în Israel”, a spus banca.

În timp ce multe companii din SUA nu au putut să retragă fonduri înainte de falimentul băncii, Ha’aretz raportează că „multe companii israeliene au reușit să-și scoată banii la timp, dar că în mod clar nu a fost cazul pentru toată lumea”.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023