Update articol:

Berceanu (GNM) spune că la Brazi au ars peste 500 de tone de deşeuri, inclusiv din zona medicală

Preşedintele Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, miercuri, pe platforma Eco Burn de la Brazi, că în incendiu au ars peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv deşeuri din zona medicală.

“Acest incendiu ar putea aduce daune substanţiale de mediu, avem staţii care monitorizează. Vrem să începem o anchetă să vedem ce deşeuri au ars în interior. Au fost deşeuri periculoase şi nepericuloase. Când spun periculoase mă refer la vopseluri, tonere, uleiuri. Nepericuloase – diferite deşeuri din zona spitalicească, medicamente expirate, lucruri pe care ei le folosesc şi au expirat în zona spitalicească şi în zona de medicamente şi alte deşeuri. Incineratorul încă arde şi toată structura e aproape de colaps”, a spus Berceanu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că în interiorul halei se aflau circa 550 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, urmând ca, în cadrul anchetei care a fost deschisă în acest caz, să se stabilească traseul deşeurilor şi, implicit, impactul concret asupra mediului al acestui incendiu.

“Incineratorul nu funcţiona, pentru că utilităţile au fost sistate încă din ianuarie. Culmea ironiei, urma să primească o autorizare de funcţionare, să îi fie redat accesul la utilităţi fix săptămâna aceasta”, a precizat Berceanu.

Şeful GNM a arătat că, anul trecut, la Eco Burn Brazi au fost efectuate cinci controale, iar anul acesta au fost efectuate alte trei controale, fiind aplicate amenzi de 415.000 lei pentru depozitările neconforme, neregulile vizând modul de depozitare a deşeurilor, modul de gestiune şi înregistrare a acestora, dar şi aspecte legate de respectarea autorizaţiei de mediu.

“Monitorizăm în continuare calitatea aerului să vedem dacă există suspiciuni vizavi de o creştere a poluării către Bucureşti. Direcţia de înaintare a vântului a fost dinspre nord spre sud, masa de aer cald s-a ridicat destul de repede la o înălţime considerabilă pentru că temperatura a fost scăzută în această perioadă şi atunci am avut şi o disipare a acestor nori cu elemente poluante. (…) Datorită faptului că a fost o noapte neobişnuit de rece şi temperatura gazului de acolo este foarte, foarte mare, fumul s-a ridicat la o înălţime considerabilă astfel încât măsurătorile făcute cu laboratorul mobil la nivelul solului să nu ne indice faptul că vorbim de o poluare masivă care afectează calitatea aerului în proximitate”, a mai arătat Octavian Berceanu.

În context, el a precizat că în acest caz sunt luate în calcul “toate ipotezele”.

Incendiu la incineratorul de deşeuri Eco Burn de la Brazi; Garda de Mediu Prahova: Măsurătorile nu au indicat creşteri sau depăşiri ale indicatorilor după incendiu (actualizare)

 

Tanczos: Societatea de incinerare a deşeurilor de la Brazi avea activitatea suspendată; SC ECO BURN SRL face și obiectul unei cercetări penale în curs

 

CJ Prahova: Una dintre primele acțiuni ale lui Iulian Dumitrescu, după preluarea funcției de președinte, a fost declanșarea procedurilor legale pentru închiderea incineratorului Eco Burn

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions