Update articol:

BERD investeşte 26 milioane euro în primele obligaţiuni sustenabile din România

BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a investit 131 milioane lei (26 milioane euro) în primele obligaţiuni sustenabile din România, emise de Raiffeisen Bank România, instituţia financiară internaţională consolidându-şi poziţia în finanţarea sustenabilă şi ca susţinător puternic al pieţelor de capital, se arată într-un comunicat al BERD.

Obligaţiunile sustenabile sunt obligaţiuni cu alocare atât pentru activele ecologice, cât şi pentru cele sociale.

Datorită cererii viabile, Raiffeisen – o subsidiară a grupului austriac Raiffeisen Bank International – a atras 500 de milioane de lei (102 milioane de euro), într-un plasament privat încheiat pe 17 august, pentru a finanţa proiecte sustenabile. Obligaţiunile sustenabile senior nepreferenţiale au o maturitate de cinci ani şi ar urma să fie listate la Bursa din Luxemburg şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Prin această investiţie, BERD îşi propune să susţină rezilienţa Raiffeisen Bank, o bancă sistemică din România. Prin facilitarea extinderii pieţei pentru obligaţiuni sustenabile senior preferenţiale şi nepreferenţiale, precum şi pentru instrumentele denominate în monedă locală, va facilita dezvoltarea pieţei de capital într-un mediu regional afectat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi de presiunile inflaţioniste.

În România, o temă cheie în agenda strategică a BERD este sprijinirea finanţării investiţiilor cu beneficii clare de mediu şi sociale. Această tranzacţie va construi incluziunea prin facilitarea finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) din regiunile subdezvoltate ale României, potrivit Agerpres.

BERD este un investitor instituţional major în România, investind până acum aproape zece miliarde de euro în 491 de proiecte.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative