Update articol:

Bitcoin a scăzut cu peste 7%, după noi postări pe Twitter ale lui Elon Musk

Prețul Bitcoin a scăzut vineri dimineață, după ce Elon Musk a postat un tweet sugerând că nu mai este îndrăgostit de criptomoneda de top din lume, potrivit CNBC.

Miliardarul CEO Tesla a scris pe Twitter un meme despre un cuplu, care s-a despărțit, adăugând hashtagul #Bitcoin și un emoji cu inima frântă.

“Ea: Știu că am spus că se va încheia între noi dacă vei cita o altă melodie a Linkin Park, dar am găsit pe altcineva.
El: Deci până la urmă nici nu a contat?”, spune Meme-ul  postat de Musk.

Criptomoneda şi-a revenit ușor, dar a rămas în continuare pe roșu, după ce CEO-ul Jack Dorsey a scris pe Twitter vineri dimineață că firma de plăți digitale are în vedere crearea unui portofel hardware pentru bitcoin.

Bitcoin a fost cu 4,3% mai mic, la 36.925,74 USD începând cu ora 16:03 ET vineri, conform datelor Coin Metrics. Alte monede digitale au urmat exemplul, ethereum  scăzând cu 3,6% la 2.694,92 dolari și dogecoin – criptomoneda favorită a lui Musk – scăzând cu 1,7% până la 38 de cenți.

Bitcoin a avut un an sălbatic, atingând un nivel record de peste 64.000 de dolari în aprilie, pentru a scădea apoi la aproape 30.000 de dolari luna următoare. În prezent, a scăzut cu peste 40% faţă de maximul său istoric, deși a crescut cu aproape 30% până acum în 2021.

Nu este prima dată când tweet-urile lui Musk despre criptomonedă influenţează  piața. În mai, el a spus că Tesla va înceta să mai accepte bitcoin ca metodă de plată din cauza îngrijorărilor legate de consumul de energie al monedei, eliminând miliarde de dolari din întreaga piață criptografică într-o singură zi.

‘Iresponsabil’

Unii din industria criptografică l-au criticat pe Musk în trecut pentru postările sale despre monedele digitale.

Changpeng Zhao, CEO Binance,  a scris: „Tweet-urile care afectează finanțele altor persoane nu sunt amuzante, ci sunt iresponsabile”.

Postările lui Musk de pe Twitter influenţeayă și alte active, dincolo de criptomonede. Miercuri, acțiunile Samsung Publishing, un acționar major al producătorului „Baby Shark”, au urcat după un tweet de la Musk despre cântecul viral pentru copii.

 

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (14/06/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 7-11 iunie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (14/06/2021)

Notificare Swiss Capital inaintea perioadei de stabilizare

MUNICIPIUL ZALAU (ZAL30) (14/06/2021)

Plata rata cupon 43, rambursare rata principal 43 & calcul rata dobanda pentru cuponul 44

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (14/06/2021)

Prelungirea duratei de oprire planificata U2