Update articol:

Buffett privind economia: “Se pare că lucrurile au încetinit”

averea lui Warren Buffett Warren Buffett - Sursa Facebook

“Se pare că ritmul de creștere a economiei a încetinit”, spune Warren Buffett la CNBC, adăugând: “Aș zice că este aproape de limită, dar nu aș merge dincolo de asta”

Creșterea economică a pierdut, recent, din vlagă, a declarat ieri milionarul Warren Buffett. “Se pare că ritmul de creștere a economiei a încetinit”, a declarat președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway la CNBC, precizând: “Aș zice că este aproape de limită, dar nu aș merge dincolo de asta”.

Buffett a remarcat că o încetinire a BNSF, compania feroviară deținută de Berkshire, semnalează o creștere mai lentă, dar a adăugat că unele date ar putea fi distorsionate de factori sezonieri, cum ar fi vremea. Comentariile sale au venit pe fondul îngrijorării din ce în ce mai accentuate privind încetinirea creșterii economice din SUA, care a determinat volatilitatea pieței bursiere și a redus randamentele  Trezoreriei, cele pe 10 ani atingând, peste noapte, cel mai scăzut nivel din 5 decembrie 2017. Acum o săptămână, curba randamentelor s-a inversat – respectiv randamentul obligațiunilor SUA pe zece ani a scăzut sub randamentul celor pe trei luni – și a zguduit piața bursieră, declanșând îngrijorările investitorilor față de o potențială recesiune.

Totuși, Buffett a spus că nu este îngrijorat: “Economia ar putea creşte într-un ritm mai lent, dar asta nu schimbă nimic. (…) Vom continua să investim în același mod pe care îl facem”.  El consideră în continuare că Statele Unite sunt cel mai bun loc pentru a investi bani.

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/09/2021)

Cerere de chemare in judecata formulata de un actionar

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (27/09/2021)

Restructurare datorii Computer Learning Center & ISEC Associates