Update articol:

Cât trebuie să investească lunar o persoană de 45 de ani pentru a deveni milionară până la 65 de ani

investiții recurente în fonduri

Brian Stivers, consilier financiar și fondator al Stivers Financial Services, a calculat, pentru secțiunea Select a CNBC, câți bani ar trebui să investească în fiecare lună persoanele de 40 de ani sau de 45 de ani pentru a avea 1 milion de dolari până la vârsta de 65 de ani.

La efectuarea calculelor, Stivers a luat în considerare trei rate de rentabilitate diferite: 3% (un portofoliu conservator, în mare parte obligațiuni), 6% (o combinație de acțiuni și obligațiuni) și 9% (un portofoliu care este bogat în acțiuni sau care conține indici sau fonduri mutuale cu randament mediu de aproximativ 9%). El a folosit o vârstă de pensionare de 65 de ani, ceea ce le-ar oferi celor de 45 de ani doar 20 de ani pentru a economisi. Iată cât ar trebui să investească cei de 45 de ani în fiecare lună pentru a deveni milionari până la vârsta tradițională de pensionare:

  • Dacă face investiții care aduc un profit anual de 3%, o persoană de 45 de ani ar trebui să investească 3.100 de dolari pe lună pentru a ajunge la 1 milion de dolari până la vârsta de 65 de ani.
  • Dacă în schimb face investiții care oferă un randament anual de 6%, ar trebui să investească 2.200 USD pe lună timp de 20 de ani pentru a ajunge la 1 milion USD.
  • Dar dacă alege investiții care produc un randament anual de 9%, ceea ce este comparativ mai agresiv, ar trebui să investească 1.600 USD pe lună timp de 20 de ani pentru a ajunge la 1 milion USD.

Dacă ar fi să începi să investești pentru o rentabilitate anuală de 9% cu doar cinci ani mai devreme, la vârsta de 40 de ani, ar trebui să contribui cu 950 USD pe lună pentru a ajunge la 1 milion USD până la vârsta de 65 de ani. Aceasta înseamnă să contribui cu 650 USD mai puțin pe lună decât dacă aștepți până la 45 de ani.

Cu cât începi să investești mai devreme, cu atât trebuie să contribui mai puțin în fiecare lună pentru a ajunge la 1 milion de dolari. Acest lucru se datorează faptului că dobânda compusă este cea mai puternică atunci când are o perioadă mai lungă de timp pentru a înmulți banii.

În funcție de circumstanțe, a face astfel de investiții agresive poate fi o constrângere. Mai ales că, pe măsură ce îmbătrânești, s-ar putea să-ți asumi cheltuieli pe care nu le-ai avut când erai mai tânăr, cum ar fi creșterea unui copil, îngrijirea părinților în vârstă, plata asigurărilor de viață sau chiar plata școlarizării pentru copiii care sunt gata să meargă la facultate. Cu toate acestea, chiar și a face contribuții mai mici poate avea un impact profund asupra situației dumneavoastră financiare în timp. A începe cu ceva are mai mult impact și te pune într-o poziție mai bună decât dacă nu investești deloc, arată CNBC.

Este important să rețineți că atunci când investiți în acțiuni, nu ar trebui să vă aruncați banii în acțiuni individuale aleatorii. O strategie încercată este să investești în fonduri de indici sau ETF-uri care urmăresc piața în ansamblu, cum ar fi S&P 500. Potrivit Investopedia, S&P 500 a avut în mod istoric un randament mediu de 10% până la 11% anual. De asemenea, rețineți că randamentele trecute nu garantează succesul viitor.

BVB | Știri BVB

ARMATURA S.A. (ARM) (19/01/2022)

Calendar financiar 2022

ELECTROARGES SA (ELGS) (18/01/2022)

Modificare Ordine de Zi AGEA si AGOA din 31.01/01.02.2022

MECANICA FINA SA (MECE) (18/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (18/01/2022)

Convocare AGA O & E 23.02.2022