Update articol:

CEZ România a obţinut un profit net în creştere cu 25% anul trecut

Grupul CEZ în România a înregistrat anul trecut un profit net de 333,8 milioane de lei, mai mare cu 25% faţă de 2019 (268 milioane de lei), potrivit datelor prezentate marţi de companie, într-o conferinţă de presă.

“Grupul CEZ în România a încheiat anul 2020 cu rezultate mai bune faţă de anul anterior la nivelul profitului net, înregistrând o creştere de 65,7 milioane de lei faţă de 2019, creştere datorată în principal activităţilor de furnizare şi distribuţie energie electrică”, spun reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

Profitul înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) a fost de 529,2 milioane de lei, în creştere cu 139,8 milioane de lei faţă de anul 2019, în principal din activitatea de furnizare energie – anul 2020 a fost impactat pozitiv de costuri mai mici cu achiziţia de energie şi de creşterea cantităţilor de energie electrică vândute la consumatorii casnici.

Un alt factor care a dus la creşterea EBITDA a fost activitatea de producţie de energie eoliană, unde condiţiile meteorologice mai favorabile au condus la creşterea producţiei.

“Am ales tema supereroilor pentru că noi considerăm că să fii supererou e să faci lucruri obişnuite în timpuri neobişnuite. În timp ce alte afaceri au avut opţiunea de a se închide, noi a trebuit să rămânem operaţionali. Aşa că ne-am trimis oamenii, angajaţii, în teren, ca supereroi, echipaţi cu salopetă, măşti, când străzile erau goale, ca să se ocupe de reţea şi să nu rămână nimeni fără electricitate. Mă bucur că am trecut prin această perioadă cu toţi angajaţii într-o sănătate bună şi în siguranţă”, a afirmat Ondrej Safar, director genera al CEZ România.

Compania a avut la finele anului trecut 1.871 de angajaţi, cu 30 în plus faţă de anul anterior.

“A fost o mare provocare să trimiţi oamenii în teren, în condiţiile în care oamenii nu erau dispuşi să deschidă uşa. Aceste echipe care au fost în teren, în afară de faptul că au înfruntat pericolul acestui virus, că au fost nevoiţi să convingă clienţii, au intervenit şi la deranjamente, au ajutat autorităţile locale în situaţii speciale, a fost o colaborare pe care eu nu am mai simţit-o de mult. Toţi am colaborat în slujba cetăţeanului”, a spus, la rândul său, Doina Vornicu, directorul de operaţiuni al companiei.

În producţie, 2020 a fost un an foarte bun pentru CEZ România.

“Am reuşit să depăşim producţia de energie din 2019 şi datorită unor condiţii de vreme, întrucât energia eoliană şi cea hidro sunt condiţionate de vreme, dar şi pentru că am implementat proiecte care au crescut eficienţa şi randamentul instalaţiilor”, a arătat Vornicu.

CEZ România a depus la Ministerul Energiei o listă de proiecte de 500 de milioane de euro din fonduri europene

 

Ondrej Safar: ”România are nevoie de investiții semnificative în capacități de producție cu emisii reduse de carbon, de stocare a energiei, echilibrare și capacități de adaptare a rețelelor de distribuție și transport al energiei electrice”

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022