Update articol:

Charlie Munger, partenerul de afaceri al lui Warren Buffett, semnalează probleme pe piața imobiliară comercială din SUA: Băncile americane sunt pline de „împrumuturi neperformante”

Charlie Munger (dreapta) și Warren Buffet (stanga)
  • Charlie Munger crede că vor exista probleme în viitor pentru piața imobiliară comercială din SUA.

  • Investitorul în vârstă de 99 de ani a declarat pentru Financial Times că băncile americane sunt pline de „împrumuturi neperformante” care vor fi vulnerabile pe măsură ce „vin vremuri grele” și prețurile proprietăților scad.

Charlie Munger, partenerul de afaceri al lui Warren Buffett, a avertizat, săptămâna trecută, cu privire la o furtună pe piața imobiliară comercială din SUA, băncile americane fiind „pline” de ceea ce el a spus că sunt „împrumuturi neperformante”, pe măsură ce prețurile proprietăților scad.

Charlie Munger, în vârstă de 99 de ani a declarat pentru FT: „Nu este nici pe departe la fel de rău ca în 2008. Dar problemele apar în banking, la fel cum apar în oricare alt domeniu”.

Avertismentul lui Munger a venit în momentul în care autoritățile de reglementare din SUA au cerut băncilor mari oferte de preluare pentru First Republic. În timp, acesta a fost preluată de JP Morgan.

Berkshire Hathaway, unde Munger este vicepreședinte, are o lungă istorie de sprijinire a băncilor din SUA în perioade de instabilitate financiară. Grupul din sectorul industrial și al asigurărilor a investit 5 miliarde de dolari în Goldman Sachs în timpul crizei financiare din 2007-2008 și o sumă similară în Bank of America în 2011.

Dar Berkshire Hathaway a rămas până acum pe marginea crizei bancare actuale, în timpul căreia Silicon Valley Bank și Signature Bank s-au prăbușit. „Berkshire a făcut niște investiții bancare care au funcționat foarte bine pentru noi”, a spus Munger. „Am avut o oarecare dezamăgire în cazul băncilor. Nu este deloc ușor să conduci o bancă în mod inteligent, există o mulțime de tentații ca să faci un lucru greșit.”

Munger, care este și partenerul de investiții de lungă durată al lui Warren Buffett, a sugerat că reținerea lui Berkshire se datorează parțial riscurilor care ar putea apărea din numeroasele împrumuturi comerciale ale băncilor.

„Multe credite imobiliare nu mai sunt atât de bune”, a spus Munger. „Avem o mulțime de clădiri de birouri cu probleme, o mulțime de centre comerciale cu probleme, o mulțime de alte proprietăți cu probleme. Există multă agonie acolo.”

 

Se preconizează o criză în domeniul imobiliar comercial, în special în sectorul birourilor: Brookfield – în incapacitate de plată a unei datorii de 161 de milioane de dolari, în proprietăţi de birouri

 

 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (21/09/2023)

Completare Convocare AGEA 11/12.10.2023

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (21/09/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 5/01.09.2023

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (21/09/2023)

ERSTE Group a publicat company update TTS - rezultate S1 2023