Update articol:

Consilieri științifici britanici l-au anunţat pe Boris Johnson: China ascunde adevărata dimensiune a pandemiei, ar putea fi de 40 de ori mai grav acolo decât admite statul comunist

china Yuanul chinez

Consilierii științifici ai guvernului britanic i-au spus premierului Boris Johnson că China ascunde adevărata dimensiune a pandemiei coronavirusului și că lucrurile ar putea fi de 40 de ori mai grave acolo decât admite statul comunist, conform zerohedge.com.

Daily Mail relatează că „domnul Johnson a fost avertizat de consilierii științifici că statisticile declarate oficial din China privind numărul de cazuri de coronavirus ar putea fi minimalizat  cu un factor de 15 până la 40 de ori.

„Există o campanie dezinvoltă de dezinformare și este inacceptabil”, a declarat pentru The Mail o sursă anonimă din Guvern. „Ei [guvernul chinez] știu că au greșit acest lucru și, decât să recunoască, răspândesc minciuni”.

Dupa criza asta va trebui să ne întoarcem la redesenarea relaţiilor diplomatice. Să le regândim ar fi prea puţin spus, a mai spus o sursă guvernamentală, adăugând:  “Trebuie ca cineva să dea socoteală când se va termina pandemia”.

De asemenea, guvernul britanic „consideră că China încearcă să-și construiască puterea economică în timpul pandemiei cu„ oferte acaparatoare de ajutor ”[țărilor] din întreaga lume”. China a livrat sute de mii de truse și măști de testare națiunilor din întreaga lume.

O problemă este însă că acest lucru nu funcționează. „În Spania, care se află în prezent pe locul patru în lume ca număr de cazuri de coronavirus, guvernul a achiziționat 640.000 de truse de testare rapide din China și Coreea de Sud, pentru a combate pandemia”, a relatat The Free Beacon în această săptămână.  „Experții au descoperit curând, însă, că testele pe care le-au achiziționat de la compania chineză Bioeasy au identificat corect cazurile de coronavirus doar în 30% din cazuri”, conform publicației El Pais din Spania.

“Cehia a achiziționat, de asemenea, 150.000 de truse de testare rapidă din China și au găsit probleme”, conform sursei, care precizează: “Un medic care a utilizat testele a descoperit că 80% dintre kituri au fost defecte și a revenit la testele de laborator convenționale, care sunt semnificativ mai lente la procesare.”

Alte țări precum Turcia, Georgia și Olanda au raportat probleme cu testele și măștile.

De când a început focarul în decembrie, s-a spus că China a mințit despre adevăratele cifre ale coronaviruslui. Un studiu științific realizat la Universitatea din Southampton, în Marea Britanie, a constatat că dacă China ar fi acționat mai devreme pentru a combate coronavirusul atunci extinderea ulterioară ar fi putut fi evitată aproape în totalitate și nu ar fi devenit o pandemie globală.

Primele cazuri de virus din China au fost raportate la mijlocul lunii noiembrie și începutul lui decembrie, iar oamenii de știință estimează chiar că prima trecere a virusului de la animale la oameni a avut loc probabil în octombrie în orașul Wuhan.

În loc să acționeze imediat, guvernul chinez a așteptat până pe 23 ianuarie ca să emită ordine de carantină celor 11 milioane de oameni care locuiesc în Wuhan.

De asemenea, statul comunist a acţionat în mod activ pentru suprimarea și pedepsirea medicilor și oamenilor de știință care au încercat să dea avertismente și au mințit lumea , afirmând că nu există „nicio dovadă” de transmitere de la om la om.

Pe măsură ce statul comunist a relaxat ordinele de restricţie, au fost ridicate noi semne de  întrebare. S-a raportat că miile de urne de la căminele funerare din Wuhan, alături de statisticile despre incinerați, nu sunt în concordanță cu numărul de cazuri noi și decese înregistrate de guvernul chinez.

Conform zerohedge.com, China are un istoric anterior despre minciunile din crizele de sănătate. 

Shanghaiist.com: Urnele din Wuhan depășesc cu mult numărul morților, ridicând mai multe întrebări despre cifrele anunţate de China

 

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni