Update articol:

Costel Alexe: România semnează declaraţia privind utilizarea investiţiilor din Pactul Ecologic European ca element cheie în planul de redresare a Uniunii Europene

Sursa foto: facebook.com/Costel.Alexe

România a hotărât să semneze declaraţia privind utilizarea investiţiilor din Pactul Ecologic European ca element cheie în planul de redresare a Uniunii Europene, după pandemia Covid-19, a anunţat, astăzi, ministrul Mediului Costel Alexe. 

Acesta a scris: “Am luat o decizie care va schimba viitorul modelului economic din România şi va pune în siguranţă viaţa şi mediul din ţara noastră şi din Europa.

Ţara noastră se alătură, aşadar, grupului statelor membre care susţin Redresarea Ecologică a Uniunii Europene şi mă bucur că am fost desemnat să semnez această declaraţie în numele Guvernului României.

Semnăm cu asumarea şi cu ambiţia de a urma calea investiţiilor durabile, într-o economie cu emisii reduse de carbon, a eficienţei energetice ridicate, a economiei circulare, energiilor regenerabile şi recuperării păstrării biodiversităţii

Vom direcţiona fondurile UE din Planul de Investiţii al Pactului Ecologic European către investiţii durabile, care să sprijine tranziţia la o economie circulară şi neutră din punct de vedere climatic, cu atât mai mult în condiţiile excepţionale cauzate de pandemia de COVID-19.

Resursele financiare vor fi direcţionate spre măsuri şi activităţi care să facă societatea şi economia europeană mai rezistente la şocuri şi să conducă la relansarea creşterii economice.
Acestea nu vor trebui ‘risipite’, ci concentrate pe accelerarea tranziţiei ecologice.

Orice amânare sau ratare a politicilor şi măsurilor necesare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate climatică, atât în orizonturile anilor 2025 şi 2030, cât şi cel de termen lung (aferent anului 2050), va conduce la costuri viitoare infinit mai mari”.

 

Comisia Europeană: Green Deal – pilon esenţial al strategiei de redresare a UE

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2022)

Hotarari AGA E - 28.11.2022

AAGES S.A. (AAG) (29/11/2022)

Hotarari CA din 29.11.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (29/11/2022)

Prelungirea Contractului de mandat Director Financiar

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (29/11/2022)

Notificare Estinvest - indice de alocare pentru oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

COMPA S. A. (CMP) (29/11/2022)

Erata - Convocare AGAE 9/10.01.2023