Update articol:
După ce dezbaterile de luni, 17.02.2020, la legile pro-consumatori au fost amânate pentru o altă dată necunoscută

CREDERE: “Constatăm un intens lobby din partea industriei bancare, manifestat în momente cheie”

Dezbaterile de luni, 17.02.2020, la legile pro-consumatori au fost amânate pentru o altă dată necunoscută, a anunţat preşedintele Dorin Tănase de la Asociaţia Credere pentru informarea, consilierea şi educarea consumatorilor, în condiţiile în care circa 300 de persoane se înscriseseră pe lista de prezenţă ca să participe la discuţii.

Credere a precizat: “În cursul zilei de astăzi am fost notificati de catre Secretariatul General al Camerei deputaților că ședința comisiilor reunite programată pentru ziua de luni, 17 februarie 2020, a fost amânată. Reamintim opiniei publice că în cadrul respectivei ședințe urmau să se dezbată patru propuneri legislative care vizează drepturile consumatorilor de servicii financiare: plafonarea dobânzilor în contractele de credit; limitarea executărilor silite; conversia creditelor prin intervenția instanței de judecată și restricționarea transferului contractelor de credit.

Motivul amânării este reprezentat de audierea miniștrilor care vor face parte din următorul Guvern ce urmează a fi învestit de către Parlamentul României.

Înțelegem prioritatea și importanța unui astfel de eveniment. Cu toate acestea, ne exprimăm dezamăgirea față de această amânare prin prisma unei organizări defectuoase la nivelul Camerei Deputaților, de natură a prejudicia interesele consumatorilor prin amânarea repetată a adoptării unor soluții legislative viabile. Nu mai puțin important de menționat faptul că la ședința de luni, 17 februarie 2020, își anunțaseră prezența un număr 300 de persoane direct interesate de propunerile legislative anterior menționate.

Credere, alături de membrii asociației și de alte persoane interesate pe subiect, vor face demersuri pentru reprogramarea de urgență a propunerilor legislative, astfel încât dezbaterile să se realizeze la o data certă, predictibilă, în interesul cetățenilor. Ne exprimăm încrederea că reprezentanții noștri din Parlament vor avea intenția reală de a rezolva o parte dintre problemele grave cu care se confruntă consumatorii de servicii financiare din România, prin adoptarea unor legi viabile într-un interval de timp cât mai scurt”.

Dorin Tănase, Credere: Dezbaterile de luni, 17.02.2020, la legile pro-consumatori au fost amânate pentru o altă dată necunoscută

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)