Update articol:
SonntagsZeitung:

Credit Suisse a spionat Greenpeace

Credit Suisse, care s-a confruntat cu un scandal legat de spionarea unor directori, a făcut spionaj și împotriva Greenpeace, a informat ziarul elvețian SonntagsZeitung, citat de Reuters.

Pierre-Oliver Bouee, director de operațiuni la data faptelor, i-a ordonat șefului său de securitate să se infiltreze în grupul ecologist, după ce Greenpeace a perturbat Adunarea anuală a acționarilor băncii din 2017, se arată într-un articol publicat duminică.

Credit Suisse, care a fost criticată de Greenpeace pentru că a investit în combustibili fosili, a obținut acces la e-mailuri, avertizând banca cu privire la demonstrațiile planificate împotriva acesteia, se arată în articol.

Un purtător de cuvânt al Credit Suisse a refuzat să comenteze cu privire la probleme de securitate. Greenpeace a spus că urmărește articolul și nu a avut încă niciun comentariu.

Bouee a fost demis în decembrie pentru supravegherea foștilor membri ai consiliului executiv Iqbal Khan și Peter Goerke. Supraveghetorul elvețian al pieței FINMA investighează problema.

Credit Suisse a declarat că CEO-ul Tidjane Thiam nu știa despre spionaj și că Bouee a acționat singur.

Scandalul  a declanșat o luptă pentru putere între Thiam și președintele Urs Rohner, unul dintre cei doi fiind așteptat să părăsească curând banca, a raportat SonntagsZeitung. Săptămâna aceasta va avea loc o ședință de Consiliu. Banca a respins informațiile Bloomberg potrivit cărora Rohner întocmește o listă de potențiali succesori pentru Thiam.

Greenpeace a sabotat Adunarea Generală a Acționarilor Credit Suisse în 2017, pentru a protesta împotriva afacerilor sale legate de Dakota Access Pipeline din America de Nord. Credit Suisse spune că s-a angajat să oprească finanțarea noilor centrale electrice pe cărbune și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră ale navelor pe care le finanțează.