Update articol:

Credit Suisse revizuiește activitatea de administrare a activelor și suspendă bonusurile după prăbușirea Greensill

* Credit Suisse a anunțat joi că Ulrich Körner va deveni noul CEO al activității sale de administrare a activelor de la 1 aprilie. * Banca de investiții elvețiană încearcă să limiteze daunele cauzate de prăbușirea Greensill. *Credit Suisse a avut mai multe legături cu Greensill, inclusiv fonduri în valoare de 10 miliarde de dolari

 

Credit Suisse s-a angajat să-și cureţe activitatea de administrare a activelor și să suspende bonusurile pentru mai mulți directori superiori, după prăbușirea firmei financiare Greensill, potrivit CNBC.

Credit Suisse a anunțat joi că Ulrich Körner va deveni noul CEO al activității sale de administrare a activelor începând cu 1 aprilie. El îl va înlocui pe Eric Varvel, care va continua ca CEO al Credit Suisse Holdings și președinte al băncii de investiții.

Greensill Capital, susținut de SoftBank, a depus dosarul pentru insolvență

 

Banca de investiții elvețiană încearcă să limiteze daunele cauzate de prăbușirea Greensill, o afacere de finanțare a lanțului de aprovizionare cu care are legături.

Greensill, care a intrat în administrare săptămâna trecută, susține pe site-ul său că „deblochează finanțele, astfel încât lumea să le poată pune în funcțiune”, iar în 2020 a acordat finanțări de peste 143 miliarde de dolari către peste 10 milioane de clienți.

Firma cu sediul la Londra, în care SoftBank din Japonia a investit în jur de 1,5 miliarde de dolari, a depus cererea de administrare, după ce furnizorul său de asigurări a refuzat să reînnoiască 4,6 miliarde de dolari asigurare pentru împrumuturile sale.

Credit Suisse a avut mai multe legături cu Greensill, inclusiv fonduri în valoare de 10 miliarde de dolari. Banca a declarat că suspendă fondurile legate de Greensill la 1 martie.

Această finanțare a oferit expunere la împrumuturi Greensill și a fost oferită clienților băncii ca investiții cu risc redus. Credit Suisse a spus că unii investitori au amenințat că vor lua măsuri legale și a avertizat că ar putea pierde clienții din cauza acestei probleme.

Banca a declarat că actualul consiliu de administrație investighează legăturile companiei cu Greensill și ar putea cere unor angajați să ramburseze bonusurile care le-au fost acordate anterior.

Credit Suisse a declarat că activitatea sa de administrare a activelor – care găzduia controversatele fonduri ale lanțului de aprovizionare – va fi acum separată de divizia sa internațională de gestionare a averii.

Körner va raporta direct CEO-ului grupului Thomas Gottstein și va fi, de asemenea, membru al consiliului executiv.

 

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022