Update articol:
Orban: "Ar fi o sfidare daca PSD l-ar sustine pe Zamfir la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiară"

Daniel Zamfir către Ludovic Orban: Ce vrei să negociezi cu PSD să nu mă susţină la şefia ASF?

Senatorul Daniel Zamfir. Senatorul Daniel Zamfir.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a reacţionat la afirmaţia premierului Ludovic Orban, potrivit căreia “ar fi o sfidare dacă PSD l-ar susţine pe Zamfir la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. 

Acesta a scris pe Facebook: 

«DE CE, LUDOVICE?
Orban: “Ar fi o sfidare daca PSD l-ar sustine pe Zamfir la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiară. Vom negocia”.
De ce ar fi sfidare, Ludovice?
La adresa cui ar fi sfidare?
Ce vrei sa negociezi cu PSD sa nu ma sustina?”

Ulterior, Daniel Zamfir a spus la DC News: “Cred că pe domnul Orban l-a supărat foarte tare nu că mă susţine PSD, ci că opt structuri din rândul patronatelor, al asociaţiilor de protecţie a consumatorilor, al transportatorilor, al proprietarilor de service-uri mă susţin. Asta este durerea lui cea mare. Şi planul lui de a negocia cu cineva din PSD ca să nu mă susţină cred că e sortit eşecului. Nu am niciun motiv să cred că atât preşedintele Ciolacu cât şi ceilalţi colegi din Partidul Social Democrat nu mă vor susţine, cu atât mai mult cu atât mai mult cât chiar propunerea de a candida la această funcţie a venit chiar de la un membru foarte important al partidului”.

Un grup de organizații care fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecția Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, organizat pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), au solicitat Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, resetarea activității ASF, în primul rând la nivelul conducerii acesteia.

Acestea consideră că, dintre numele vehiculate în mass-media ca posibili președinti ai ASF, unul singur – cel al senatorului Daniel Catalin Zamfir întrunește calitățile necesare unui mandat de succes la conducerea ASF. 

Recent,  Daniel  Zamfir ne-a spus: “Mi-am depus candidatura pentru şefia ASF, dar momentan savurez, împreună cu colegii de la PSD, victoria privind votarea celor două legi în Parlament, respectiv darea în plată şi plafonarea dobânzilor”. La începutul anului, înainte de începerea sesiunii parlamentare, conducerea PSD a avut o întâlnire cu toate grupurile parlamentare si acolo s-a anunţat că cine vrea poate să îşi depună candidaturile pentru ASF şi ANRE (vor fi vacante trei locuri), cu menţiunea că au prioritate parlamentari. Aceasta a fost şedinţa la care am participat si eu. În săptămânile următoare mi-am despus candidatura pentru şefia ASF. Înţeleg că ulterior s-a şi discutat în CEx, urmând ca în săptămânile următoare să se ia o decizie pe cine susţine partidul. Din ce ştiu, sunt singurul înscris pentru ASF în cursa internă a PSD”.

Surse politice susţin că, la conducerea ASF, unii pesedişti l-ar vrea pe Ionuţ Mişa, fost ministru de finanţe. Un alt nume vehiculat, dar din partea PNL, este Nicu Marcu de la Curtea de Conturi.       

Daniel Zamfir: Mi-am depus candidatura pentru şefia ASF, dar momentan savurez, împreună cu colegii de la PSD, victoria privind votarea celor două legi: darea în plată şi plafonarea dobânzilor

 

 

Organizațiile pentru protecția consumatorilor, COTAR, sindicaliști și brokeri din asigurări îl susțin pe Daniel Zamfir la conducerea ASF

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)