Update articol:

Darius Vâlcov – atacă, din nou, listarea DIGI

Sursa - Facebook Darius Valcov Sursa - Facebook Darius Valcov

DIGI Communications este o companie înregistrată în Olanda *Anul trecut, ASF susţinea  că nu poate decât să sesizeze, dacă observă nereguli, către Autoritatea olandeză sau cea europeană ESMA

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a reluat astăzi, pe Facebook, subiectul listării acțiunilor DIGI: “Acum două săptămâni am atras atenția asupra neregulilor de la data listarii Digi. Ieri am revenit și am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acțiunilor DIGI  este de 1 leu și 8 bani. Încă aștept răspunsul la această întrebare!
După cum se vede, la data listarii, acțiunile DIGI  erau cotate la 40 lei 🤬. Astăzi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puțin) și continuă să scadă.
Pentru corectă informare a românilor continui să întreb ASF :
1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acțiuni la DIGI, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)?
2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasați pe acțiunile DIGI s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru?
3) Este adevărat că datoriile DIGI depășesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor?
4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziționeze acțiuni la o companie urmărită penal?”

Acum câteva săptămâni,  Darius Vâlcov a declarat, la România TV, că şase din şapte fonduri de pensii private au cumpărat acţiuni la RCS-RDS, în condiţiile în care compania a înregistrat, într-un an, scăderi pe bursă de 25%, iar trendul se menţine şi în anul următor: “Nu putem decât să spunem oamenilor. ASF trebuie să intervină pentru că atunci când te listezi la bursă vii cu un prospect şi spui cumpăraţi acţiuni la Digi că acţiunea e cu 10% mai mult, iar într-un an tu eşti cu 25% mai puţin, nu te dezvolţi, îţi faci mai multe datorii, să ştii că în acel moment se cheamă în SUA fraudă, iar această fraudă trebuie verificată.

Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu afirmațiile lui  Darius Vâlcov, susţinând că acestea pot pune într-o lumină negativă, în mod nemeritat, performanțele Pilonului II de pensii private din România. https://financialintelligence.ro/administratorii-fondurilor-private-de-pensii-ingrijorati-de-afirmatiile-lui-darius-valcov/

DIGI Communications este o companie înregistrată în Olanda, iar prospectul ofertei şi derularea sa au căzut sub incidenţa Autorităţii de Supraveghere din Olanda. ASF susţinea anul trecut  că nu poate decât să sesizeze, dacă observă nereguli, către Autoritatea olandeză sau cea europeană ESMA.

Documentul de listare menţiona: “Prospectul a fost aprobat de către Autoritatea pentru Piețe Financiare din Regatul Țărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten) („AFM”) în sensul prevederilor articolului 5.3 din Directiva 2003/71/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003, astfel cum a fost modificată („Directiva privind Prospectul”) și în scopul admiterii la tranzacționare a Acțiunilor Oferite pe Piața Reglementată la Vedere administrată de Bursa de Valori București. AFM nu-și asumă nicio răspundere cu privire la soliditatea economică și financiară a tranzacției sau cu privire la calitatea sau solvabilitatea Societății. AFM a transmis o notificare a deciziei de aprobare a Prospectului, împreună cu o copie a aceastuia, către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România („ASF”) și către Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Valori Mobiliare şi Pieţe, în conformitate cu prevederile Capitolului 5.1 din Legea Olandeză de Supraveghere Financiară (Wet op het financieel toezicht) („DFSA”).  (…) Acest Prospect nu a fost aprobat de ASF sau de orice altă autoritate competentă din România. Pentru scopul desfășurării Ofertei în România, Societatea a solicitat AFM să notifice ASF decizia AFM de aprobare a Prospectului, conform mecanismului european de pașaportare prevăzut în Directiva privind Prospectul. Notificarea către ASF nu presupune nicio apreciere din partea ASF cu privire la avantajele sau calitatea Acțiunilor Oferite și a Ofertei”.

 

BVB | Știri BVB

ARTEGO SA (ARTE) (21/02/2024)

Convocare AGA O & E 28/29.03.2024

LION CAPITAL S.A. (LION) (21/02/2024)

Notificare prag detineri <5%

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (21/02/2024)

Desemnarea Vicepresedintilor, Secretarului General, membri comisii/comitete

Digi Communications N.V. (DIGI) (21/02/2024)

Detalii conferinta telefonica - rezultate financiare preliminare aferente 2023

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (21/02/2024)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 5 feb. - 19 feb. 2024