Update articol:

Dragoş Preda – numit, din nou, director general la SN Radicomunicaţii

Consiliul de Administraţie al SN  Radicomunicaţii a votat, ieri, revocarea din funcţie a lui Eugen Brad de la conducerea executivă a companiei şi numirea fostului secretar de stat Dragoş Preda ca director executiv, potrivit surselor noastre. Dragoş Preda a fost numit provizoriu, pe un mandat de patru luni. 

În principiu, toti membrii CA au fost de acord cu revocarea lui Eugen Brad, dar unii membri au avut îndoieli cu privire la modalitatea de revocare. Pentru revocarea lui Eugen Brad au votat trei membri ai CA – Valerian Vreme, Laszlo Borbely şi Marius Cătălin Rizea.  Corneliu Mănescu a votat tot pentru revocare, cu condiţia de justă cauză, iar preşedintele Marian Murguleţ s-a abţinut de la vot.

Pentru numirea lui Dragoş Preda au votat pentru Valerian Vreme, Laszlo Borbely şi Marius Cătălin Rizea, iar Corneliu Mănescu şi Marian Murguleţ s-au abţinut.

Este a doua oară când Dragoş Preda este numit în această funcţie, în condiţiile în care prima dată, pe 20 mai Consiliul de Administraţie al SN  Radicomunicaţii a votat încetarea mandatului lui Eugen Brad la conducerea executivă a companiei şi numirea fostului secretar de stat Dragoş Preda ca director executiv, dar ulterior, la începutul lunii iunie, membrii CA au constatat că a existat o eroare de procedură la schimbarea lui Eugen Brad ca director general la SNR.       

Atunci, Marian Murguleț ne-a declarat: “Membrii CA au constatat, în unanimitate,  că nu au fost îndeplinite condițiile procedurii declanșate în 20 mai de schimbare a directorului Eugen Brad cu Dragoș Preda. Votul de astăzi (n.r. 2 iunie) a fost unanim în condițiile în care pentru revocarea directorului general erau necesare 2/3 din voturi”.

Un comunicat al SN Radicomunicații cu denumirea “Comunicat Director General Eugen Brad” a precizat: “În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie de joi, 20 mai 2021, a fost dezbătută retragerea mandatului meu pentru funcţia de director general, membrii Consiliului de Administraţie dându-şi acordul pentru revocarea directorului general fără justă cauză. De asemenea, în cadrul şedinţei de joi, 20 mai 2021, toţi membrii Consiliului de Administraţie au votat revocarea directorului general Eugen Brad, ulterior nemaifiind semnată decizia. Astfel, astăzi, miercuri, 2 iunie 2021, a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie în prezenţa tuturor celor 5 membri care au deliberat în mod valabil, constatând în unanimitate că nu sunt îndeplinite condiţiile procedurii declanşate pentru revocarea directorului general în cadrul şedinţei din 20 mai 2021. În aceste condiţii, revocarea mea din funcţia de director general a rămas fără obiect, urmând să îmi desfăşor activitatea în continuare, conform contractului de mandat în vigoare”.

Hotnews a scris că membrii CA nu au mai semnat decizia , de teamă să nu li se impute suma de 390.000 de lei (circa 80.000 de euro) la care ar avea dreptul Brad dacă e înlocuit fără concurs conform OUG 109/2011.

La începutul lunii iunie, Valerian Vreme, membru în CA la Radicomunicații, ne-a declarat că procesul de revocare a directorului general al SN Radicomunicații, Eugen Brad, continuă, iar Consiliul de Administrație va analiza în zilele următoare clauzele din contractul de mandat și va lua o decizie

Valerian Vreme ne-a declarat: “Procesul de revocare a directorului general al SN Radicomunicații, Eugen Brad, nu a fost dus până la capăt, dintr-o eroare, dar nu s-a oprit. Acesta se află în continuare pe agenda Consiliului de Administrație al SN Radicomunicații, ajustând rigurozitatea  cu care ar fi trebuit să fie tratată această problemă. În ședința din 20 mai  nu a fost prezentat Consiliului  de Administrație contractul de mandat al domnului Brad. Consiliul de Administrație a avut acces la acest contract de mandat abia zilele  acestea, astăzi în speță l-am avut și oficial pe hârtie, în față, și în funcție de clauzele din contract Consiliul de Administrație va lua o decizie în zilele următoare”.

Avocatul Radu Marian ne-a transmis opinia domniei sale potrivit căreia, la nivelul lunii martie 2021, contractul de mandat provizoriu al Directorului general Eugen Brad era deja încetat.

Eugen BRAD a fost numit Director General pe 3 martie2017.

Sursele noastre susţin că Eugen Brad va contesta în justiţie revocarea sa.

 

Opinie Avocat Radu Marian, despre situația de la conducerea Radiocomunicații: “La nivelul lunii martie 2021, contractul de mandat provizoriu al Directorului general era deja încetat”

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out