Update articol:
EXCLUSIV

Dragoş Preda preia de la Eugen Brad ştafeta la conducerea executivă a SN Radicomunicaţii

Consiliul de Administraţie al SN  Radicomunicaţii a votat, astăzi, încetarea mandatului lui Eugen Brad la conducerea executivă a companiei şi numirea fostului secretar de stat Dragoş Preda ca director executiv.   

Consiliul de Administraţie al SN  Radicomunicaţii mulţumeşte domnului Eugen Brad pentru întreaga activitate din cadrul companiei. Eugen Brad va asigura transferul şi know-how-ul către Dragoş Preda pentru continuarea în bune condiţii a activităţii SN Radiocomunicaţii.

Dragoş Preda ne-a declarat: “Îmi doresc, așa cum, atât Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic ORBAN, a demarat în cursul mandatului Domniei sale de Prim-Ministru al României, cât și cum Florin CÎȚU, actual Prim-Ministru al României, a subliniat de nenumărate ori și anume adaptarea și relansarea companiilor de stat într-o dinamică pragmatică de relansare a României, să dovedesc că se poate ca o companie de stat să renască, să își diversifice paleta de servicii în conformitate cu noile evoluții tehnologice în domeniul comunicațiilor electronice în bandă largă. Pe această cale, le mulțumesc încă o dată pentru întreaga încredere și sprijinul acordat de la asumarea mandatului din ianuarie 2020 până în prezent.

Mai ales în noul context amplificat de criză pandemică COVID-19, și în conformitate cu declarațiile de anul trecut (2020) ale comisarilor europeni Margrethe Vestager și Thierry Breton – conform cărora “dacă vrem să trăim cu adevărat transformarea digitală este nevoie să ne asumăm dezvoltarea conectivității într-un calendar comun european, vorbind de interoperabilitatea infrastructurii și a sistemelor”, SNR reprezintă una din principalele companii naționale, determinante în transpunerea justă a transformării digitale a țării noastre , o companie de interes strategic pentru statul român și partenerii noștri internaționali, o companie cu peste 1200 de angajați al căror rol a fost vital în cursul perioadei pandemice și cărora țin să le mulțumesc!”

EUGEN BRAD a lucrat în cadrul Societății Naționale de Radiocomunicații S.A. începând cu anul 1997, când a fost angajat ca inginer sistem. Ulterior, a parcurs următoarele trepte ierarhice: Şef Oficiu Calcul, Şef Departament Proiectare şi Planificare Reţele,  Manager Zonal/Director Direcția Radiocomunicaţii Timişoara, Director Executiv Tehnic,  Director General (în perioada martie 2015- martie 2016 și începând cu martie 2017).

EUGEN BRAD a participat activ la cele mai importante proiecte derulate la nivelul Societății Naționale de Radiocomunicații S.A de la implementarea rețelei naționale de radio-relee Bosch Marconi (anii 1997-1999), dezvoltarea infrastructurii de comunicații electronice pentru furnizarea serviciilor de transmisii date, Internet, telefonie, V-SAT, retehnologizarea reţelelor de emiţători radio (UUS respectiv AM) şi TV, optimizarea și dezvoltarea rețelelor de broadcasting (radio și TV) și de comunicații electronice (backbone FO și radio relee, backhaul și access network) până la dezvoltarea unei rețelei full IP (în tehnologie IP/MPLS) pretabilă transportului tuturor serviciilor de broadcasting și comunicații electronice. și implementarea proiectului  de televiziunea digitală terestră – MUX1 DVB-T2, care s-a derulat pe parcursul a doi ani, fiind finalizat în cursul lunii decembrie 2020, la data prezentei fiind „on-air” toate emițătoarele de televiziune (inclusiv echipamentele auxiliare, respectiv monitorizare parametrii stare și baterii staționare). EUGEN BRAD este absolvent al Institutului Politehnic ”Traian Vuia” Timișoara, Facultatea Electrotehnică, Specializarea Automatizări şi Calculatoare.

Dragoș Preda a fost Secretar de stat pentru comunicațîi electronice în cadrul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021 și vicepreședinte PNL sector 1. Are expertiză forjată în peste 12 ani de experiență în administrația publică centrală. Dragoș C.-L. PREDA a participat și în calitate de coordonator la elaborarea a 7 strategii naționale și numeroase alte prevederi legislative. În timpul mandatului său a soluționat, printre altele, alături de echipa guvernamentală, transpunerea directivei ITS, elaborat Strategia Națională pentru implementarea DAB – scoțând statul român din riscul iminent de infringement. Tot în timpul mandatului său ca secretar de stat pe Comunicaţii, România (București) a câştigat competiţia pentru găzduirea Centrului de competențe european în materie de securitate cibernetică.

Dragoş Preda a înaintat Planul Național de Dezvoltare a Infrastructurii de Comunicații electronice 2021-2027, cât și un proiect (deja realizat) de Spatializare a Codurilor poștale prin date satelitare; totodată, a înaintat către MFE o serie de noi axe de acțiune pentru următorul exercițiu 2021-2027 pe specializare inteligență și, urmare a semnării unui protocol cu ASRO a demarat transpunerea cu celeritate a celor 7 din cele 10 ISO dedicate dezvoltării orașelor inteligente rămase a mai fi transpuse în legislația românească, încadrând la finele lui 2020 ISO 37120:2018 “Indicatorii pentru servicii urbane și calitatea vieții”.

Pentru domeniul educației, a elaborat și propus un proiect de TELE – ȘCOALĂ prin sisteme tehnologice noi cât și integrarea unui sistem de smart-box care să reunească toate aplicațiile standardizate de Ministerul Educației prin care s-ar urmări parcursul școlar al elevului, s-ar genera Centre de Dezvoltare și Inovare și s-ar determina evoluția pieței muncii.

Alături de Ministerul Educației și Cercetării, şi-a asumat implicarea într-o serie de activități de cercetare prin participarea României la Parteneriatele europene din viitorul program cadru de cercetare și inovare Orizont Europa (2021-2027): Parteneriatul European pentru tehnologii digitale esențiale / Parteneriatul European pentru calculatoare de înaltă performanță / Parteneriatul European de promovare a tranziției urbane și pentru dezvoltare durabilă / Parteneriatul European IMM-uri inovative.

Nu în ultimul rând, a înaintat AMBER – fondului de investiții parte a 3SI (I3M), un proiect de peste 100 mil EUR de dezvoltare a infrastructurii majore de date (național broadband backbone) considerat în prezent de mare interes, urmărind o capitalizare de peste 600 mil EUR.

În spațiul public a lansat rețeaua AI4RO, ROWOMENINTECH, cât și GREEN E-DIH, alături de experți de renume internaționali, companii de top și universități românești. A propus și discutat cu oficiali a unor state din regiune demararea unei ALIANȚE DIGITALE BALCANICE.

Pasionat de strategie și studii prospective, Dragoş Preda face parte încă din 2011 din nodul România al Proiectului Millenium inițiat de către Smithsonian Institution, The Futures Group Internațional și United Nations University (UNU), participând la fundamentarea a numeroase studii naționale și internaționale privind Viitorul Tehnologiei, Viitorul Pieței Muncii sau Viitorul Educației, cât și din Consiliul de Consilieri (board of advisors) al Executive Blockchain Laboratory, inițiat de către ICI București etc. A fost, de asemenea, implicat în lansarea unor tech start-up-uri.

Dragoş Preda a absolvit École Naționale d’Administration (ENA), ca bursier al Guvernului Republicii franceze, cât și două programe de masterat ale Paris 1 Panthèon-Sorbonne, Universitate în cadrul căreia a absolvit și programul de licență și numeroase cursuri de pregătire profesională la nivel internațional.

 

SN Radicomunicaţii: Grupul Omnilogic a câştigat, între 2011 – 2020, peste 80% din procedurile de achiziții echipamente de IT&C

 

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022