Update articol:

După ce au anunţat majorări de preţuri, senatorul Zamfir cheamă la explicaţii, în Parlament, companiile de telefonie mobilă

Senatorul Daniel Zamfir. Senatorul Daniel Zamfir.

Senatorul Daniel Zamfir va chema, în Comisia Economică, săptămâna viitoare, companiile de telefonie mobilă – Orange, Vodafone, Telekom şi DIGI –  pentru a da explicaţii cu privire la majorările de tarife pe care acestea le-au anunţat  în ultima perioadă. 

Daniel Zamfir ne-a declarat:  „Toate companiile de telefonie mobilă si-au anunțat clienții că vor majora abonamentele cu aproximativ 1 euro pe lună, din cauza taxelor pe care Guvernul le-a stabilit prin OUG 29/2019. Așadar, operatorii vor scoate din buzunarele românilor peste 150 de milioane de euro în plus, ca să pună presiune pe guvernanți, transferând toate noile costuri pe spinarea consumatorilor. 
Marți, la ora 13, la Comisia Economică a Senatului, i-am invitat pe Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM, pe preşedintele ANPC, Marius Pârvu, și pe prof. Gheorghe Piperea și pe toți operatorii – Orange, Vodafone, Telekom şi DIGI -, să găsim cadrul legal pentru încetarea acestei evidente forme de șantaj economic cu efecte asupra tuturor consumatorilor”.

Acum două zile, ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a declarat că a solicitat clarificări din partea operatorilor de telefonie în condiţiile în care, în ultimele săptămâni, tarifele în comunicaţii au crescut. „Sunt revoltat şi nu voi negocia interesele românilor! În ultimele săptămâni, remarc creşteri de preţuri la tarifele în comunicaţii, într-o abordare de scumpire anticipativă, în condiţiile în care OUG114/2018 cu modificările şi completările ulterioare în sectorul telecom nu are un impact de cost imediat asupra operatorilor de telefonie mobilă”, a scris ministrul Comunicaţiilor într-o postare pe propria pagină de Facebook.

„În timp ce mingea e la operatorii de telefonie, ministerul aşteptând propunerile acestora de simplificare a legislaţiei în domeniu precum şi discuţii privind şi alte elemente prevăzute în OUG 114/2018, milioane de abonaţi primesc notificări prin SMS în care sunt înştiinţaţi de creşteri de preţuri. În dialogul constructiv, buna credinţă a părţilor este o componentă esenţială în atingerea scopului propus! În acest sens, aştept ca alături de clarificări privind recentele scumpiri să primesc din partea operatorilor şi modele de tarifare care să aibă ca rezultat reducerea preţurilor pentru abonaţi! Punctul meu de inflexiune în negociere este interesul românilor!”, a mai scris ministrul Petrescu.