Update articol:

E.ON implementează soluţii de iluminat public eficient energetic în 27 de localităţi, cu un buget de un milion de euro

E.ON Energie România fuziune cu E.ON Furnizare Gaz

Compania E.ON Energie România a încheiat, până în prezent, parteneriate cu 10 primării din judeţele Arad, Timiş, Maramureş, Neamţ şi Suceava prin care 27 de localităţi vor beneficia de soluţii la cheie pentru iluminat public modern, bazat pe tehnologie LED cu performanţă energetică ridicată, potrivit unui comunicat al companiei.

În cadrul proiectelor, cu o valoare totală de peste un milion de euro, vor fi montate circa 4.300 de corpuri de iluminat atât pentru iluminatul stradal, cât şi pentru cel interior din şcoli, grădiniţe, săli de sport, cămine culturale şi sedii ale primăriilor. Sistemele vor asigura o economie de 50-60% la consumul de electricitate şi implicit reducerea facturilor unităţilor administrative locale.

“Soluţiile noastre pot aduce economii la bugetul local de mii sau zeci de mii de euro anual. Acestea sunt parte a conceptului nostru de smart village, care include şi soluţii de generare fotovoltaică şi mobilitate electrică, concept pe care dorim să-l dezvoltăm la nivel naţional”, afirmă Cătălin Iordache, director general al E.ON Energie România.

La acest moment, în 19 din cele 27 de localităţi lucrările au fost finalizate urmând ca, până la începutul anului viitor, sistemele de iluminat cu tehnologie LED să fie funcţionale şi în celelalte 8 localităţi.

Primul proiect a debutat în anul 2018 în parteneriat cu Primăria Frumuşeni – judeţul Arad, localitatea devenind smart village E.ON, şi a continuat cu Primăriile Sântana, Fântânele, Zăbrani, Beliu şi Ususău, tot din judeţul Arad, Sânandrei, judeţul Timiş, Târgu-Lăpuş, judeţul Maramureş, Taşca, judeţul Neamţ şi Berchişeşti, judeţul Suceava.

E.ON a asigurat autorităţilor publice locale partenere proiecte la cheie, care au inclus pregătirea documentaţiei tehnice şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor, precum şi sprijin pentru finanţarea investiţiei pentru o perioadă de până la 5 ani.

Printre beneficiile aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED se numără, totodată, reducerea costurilor operaţionale şi de întreţinere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecţie ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătăţirea calităţii luminii, impact redus asupra mediului şi nu în ultimul rând reducerea emisiilor de carbon.

Compania a finalizat, până în prezent, 18 proiecte de iluminat inteligent cu tehnologie LED dedicate companiilor din sectoare variate ale economiei, în special pentru cele care deţin spaţii cu destinaţie industrială, logistică, depozitare sau pentru creşterea păsărilor şi animalelor dar şi birouri.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani.

De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/02/2024)

Rezultate financiare preliminare, consolidate, neauditate 2023

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/02/2024)

Inchiderea ofertei publice de vanzare de obligatiuni IMP27E

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR (IMP27E) (23/02/2024)

Notificare Tradeville SA - Indice de alocare si dobanda finala pentru oferta publica de vanzare de obligatiuni emise de IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR

BRK Dow Turbo Short 38050 (BKDOWTSC9) (23/02/2024)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Februarie 2024

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (23/02/2024)

Incepere proiect de extindere a capacitatilor energetice pe platforma A6 Dej