Update articol:
COMUNICAT

44 de localități și-au redus cu până la 60% facturile pentru iluminatul public, cu sprijinul E.ON

  • Au fost montate în total circa 4.250 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED;

  • Alte 4 proiecte de iluminat public eficient sunt în curs de finalizare;

 

E.ON Energie România a finalizat, în ultimii patru ani, instalarea unor sisteme de iluminat public cu performanță energetică ridicată, bazate pe tehnologie LED, în 44 de localități din șapte județe, oferind soluții proiectate să corespundă nevoilor specifice ale fiecărei localități. Alte patru proiecte pentru tot atâtea localități sunt în curs de finalizare.

În contextul creșterii prețurilor la energie și a presiunii exercitate pe bugetele locale, una dintre soluțiile recomandate de E.ON pentru reducerea facturilor este eficientizarea sistemelor publice de iluminat, a căror pondere în factura de energie a unei localități poate ajunge la aproximativ 50%. Economia obținută poate fi de până la 60% din consumul de energie cu iluminatul public, comparativ cu sistemele vechi de iluminat, iar beneficiile sunt pe termen lung.

În cadrul proiectelor implementate de E.ON până în prezent au fost montate, în total, aproximativ 4.250 de corpuri de iluminat moderne. Unele proiecte au presupus, conform cerințelor beneficiarilor, și extinderi ale sistemelor, precum și implementarea unor sisteme inteligente de telegestiune, care asigură reduceri suplimentare de consum.

De exemplu, în comuna Costești din județul Vaslui, în cadrul unui parteneriat cu primăria, au fost înlocuite 300 de corpuri vechi de iluminat exterior, ceea ce a adus o economie de 57% la factura cu iluminatul public al celor șase localități aparținătoare.

În comuna Ususău din județul Arad, care mai are în componență cinci localități, a fost realizat un proiect prin care au fost montate 426 de corpuri noi de iluminat exterioare, economia rezultată fiind de 47% din consumul de energie al localităților pentru iluminatul stradal.

Iluminatul interior al clădirilor publice are, totodată, un potențial semnificativ de eficientizare energetică pentru primării. La Zăbrani, județul Arad, compania E.ON a înlocuit toate cele 391 de corpuri de iluminat vechi, economia rezultată fiind de 53%.

Alte beneficii aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED sunt: reducerea costurilor operaționale și de întreținere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecție ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătățirea calității luminii, impact redus asupra mediului și, totodată, reducerea emisiilor de carbon.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (05/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/12/2023)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

VES SA (VESY) (05/12/2023)

Neintrunire cvorum AGAE 29-30.11.2023

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (05/12/2023)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

PREBET SA AIUD (PREB) (05/12/2023)

Rascumparare actiuni proprii in perioada 27.11.2023 - 01.12.2023