Update articol:
COMUNICAT DE PRESĂ

Echipamentele 5G ale Huawei – certificate de sistemul GSMA de asigurare a securității echipamentelor de rețea (NESAS)

proiect lege tehnologia 5g , Huawei

Echipamentele 5G ale Huawei pentru rețeaua wireless și cea de bază (5G RAN gNodeB, 5G Core UDG, UDM, UNC, UPCF) și echipamentele LTE eNodeB au fost certificate de sistemul GSMA de asigurare a securității echipamentelor de rețea (NESAS). GSMA NESAS sporește încrederea industriei în echipamentele pentru rețele de telecomunicații, devenind astfel o alegere practică pentru industrie și un factor important de luat în considerare pentru toate piețele regionale, pentru a promova împreună dezvoltarea unei piețe de comunicații mobile mai aliniate, potrivit unui comunicat de presă transmis de Huawei.

NESAS este un mecanism standardizat de evaluare a securității cibernetice definit în comun de GSMA și 3GPP, împreună cu principalii operatori globali, furnizori, parteneri din industrie și autorități de reglementare. Acesta oferă un cadru de asigurare a securității la nivelul întregii industrii pentru a facilita îmbunătățirea nivelurilor de securitate în întreaga industrie mobilă. Este o schemă voluntară prin care furnizorii de echipamente de rețea își supun procesele de dezvoltare a produselor unui audit de securitate cuprinzător în raport cu versiunea curentă a NESAS și cu cerințele sale de securitate. Sumarul rapoartelor de audit independente ale evaluării NESAS pot fi găsite aici https://www.gsma.com/security/nesas-participating-vendors/, se mai arată în comunicat.

GSMA NESAS, larg acceptată în industrie, asigură faptul că echipamentele relevante îndeplinesc cerințele de securitate și fiabilitate ale rețelor 5G. Procesul integrat de evaluare evită evaluările fragmentate și costurile pe care le generează acestea, îmbunătățind în același timp transparența nivelurilor de protecție a securității în industrie prin rezultate vizibile și măsurabile. NESAS acoperă 20 de categorii de evaluare, definind cerințele de securitate și un cadru de evaluare pentru dezvoltarea produselor 5G, precum și pentru procesele privind ciclul de viață al produsului. În plus, utilizează cazuri de testare de securitate definite de 3GPP pentru a evalua securitatea echipamentelor de rețea, au mai transmit reprezentanții Huawei.

“GSMA NESAS este cea mai recentă abordare în evaluarea securității rețelei de comunicații mobile. În era 5G, NESAS oferă o evaluare standardizată și eficientă a securității cibernetice, care permite industriei comunicațiilor să asigure corectitudine. Evaluarea este, de asemenea, o referință valoroasă pentru părțile interesate, cum ar fi operatorii, furnizorii de echipamente, autoritățile de reglementare guvernamentale și furnizorii de servicii de aplicații.

Huawei s-a concentrat întotdeauna pe securitatea cibernetică bazată pe tehnologie. Salutăm NESAS cu suportul nostru și colaborare deplină. De asemenea, invităm întreaga industrie să promoveze în comun dezvoltarea unei piețe de comunicații mobile mai aliniate” – a declarat Devin Duan, Head of 5G E2E Cybersecurity Marketing, Huawei.

Potrivit comunicatului, pentru Huawei, asigurarea securității cibernetice este un obiectiv comun împărtășit de Huawei, clienți, autorități de supraveghere și alte părți interesate. Încrederea în securitatea cibernetică a devenit o preocupare globală majoră pe măsură ce lumea devine mai digitală. Huawei consideră că încrederea trebuie să se bazeze pe fapte verificabile, care, la rândul lor, ar trebui să se bazeze pe standarde comune. Credem că aceasta este o modalitate eficientă de a consolida încrederea în era digitală. Huawei sprijină GSMA și 3GPP în dezvoltarea unei evaluări standardizate globale a securității, o idee care a fost în mare măsură acceptată ca un consens al industriei. NESAS promovează acest concept și, ca atare, Huawei îndeamnă industria să adopte pe scară largă NESAS.

Înainte de a trece de GSMA NESAS, Huawei a trecut, de asemenea, testul de securitate cibernetică 5G al Grupului de Promovare IMT-2020 (5G) din China. Aceste specificații de testare se bazează pe standardele internaționale 3GPP pentru asigurarea securității 5G, au anunțat reprezentanții companiei.

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative