Update articol:
Financial Intelligence și Thepesia Corporate Advisory au lansat rubrica de Educație Antreprenorială

Eugen Lascu: Au început să apară tot mai mulți tineri antreprenori succesori – video

eugen lascu

Antreprenoriatul român îşi trăieste copilăria, chiar şi la 30 de ani de la Revoluţie, spune Eugen Lascu, managing partner la Thepesia Corporate Advisory. 

Domnia sa explică: “Suntem încă în faza antreprenorilor fondatori, cei care au îndrăznit să fie antreprenori. Înainte de Revoluție, să te fi ferit Dumnezeu să fi făcut vreo inițiativă antreprenorială pentru că ai fi fost înfierat cu mânie revoluționară. Cei mai mulţi care au devenit antreprenori după Revoluţie sunt cei care aveau vocația de antreprenor, alții au fost oportuniști.

Oamenii ăștia au trăit într-o lume extrem de impredictibilă, de volatilă, uneori ostilă, economic, social și au trebuit să lupte tot timpul cu ea folosindu-şi inteligența intuitivă, energia, apetența la risc, dar nu au avut timp să se educe și cine să îi educe.

Aceşti antreprenori nu au o dezvoltare conceptuală foarte elaborată. În schimb ne apropiem de pragul de maturizare al mediului antreprenorial. Au început să apară tot mai mulți antreprenori succesori. În mediul antreprenorial de succes românesc sunt unele povești fascinante, minunate.

La ora actuală apar tot mai mulţi tineri succesori în mediul antreprenorial. Am un program de mentorship cu o bună parte din acești tineri, chiar și cu cei mai în vârstă, prin care îi înarmez cu concepte astfel încât să îi facă mai rezistenți, mai rezilienți. O bună parte din aceşti tineri au absolvit facultăți în străinătate, au o bază teoretică foarte bună, iar acest mentorship îi ajută să convertească fundamentul lor teoretic în practică pornind de la niște concepte şi principii.

Procesul acesta este unul încurajator pentru mine. În unele cazuri în care știu că părinții fondatori sunt oameni care au o stare materială foarte bună, mă aşteptam la câţiva din aceşti tineri să nu fie atât de determinaţi, dar m-a suprins determinarea tinerilor succesori pentru că au conștiința familiei lor, la care adaugă şi ştiinţa de management.”

 

Vezi detalii aici: https://financialintelligence.ro/category/educatie-antreprenoriala/

În calitate de consultant, Eugen Lascu are o experiență vastă în managementul schimbării (change management – componentă umană a schimbării) și finanțarea corporativă.

BVB | Știri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) Semestrul II-2021

MedLife S.A. (M) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/01/2022)

Autorizare Fondul Proprietatea in calitate de Fond de Investitii Alternative

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/01/2022)

Convocare AGEA pentru data de 21 martie 2022

VRANCART SA (VNC) (28/01/2022)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2021