Update articol:
Financial Intelligence și Thepesia Corporate Advisory au lansat rubrica de Educație Antreprenorială

Eugen Lascu, sfat pentru antreprenori: Atenție la sminteala din momentul succesului! – video

eugen lascu

Antreprenorul român are inteligență intuitivă, energie, determinare. Are apetență la risc, uneori necontrolată. În opinia mea acestea sunt calități reale, dar sunt și o serie de factori care mă determină să fiu prudent când mă uit la perspectiva lor de dezvoltare, spune Eugen Lascu, managing partner la Thepesia Corporate Advisory. 

Domnia sa spune: “Un alt factor care este un contributor nefast la eșecul antreprenorilor români este cultura noastră. Am văzut foarte multe cazuri când, în momentul succesului, antreprenorul devinee narcisist, mai ales că întotdeauna se găsesc indivizi în jurul său care îl vor face ușor-ușor să rupă legătura cu realitatea și chiar să se creadă Midas, cel care orice atingea se transforma în aur. Evident că în acele momente se iau decizii trăsnite, este momentul de “sminteală”.  Antreprenorul face ceva profit în afacerea de bază și îl investește în tot felul de active care îi asigură vizibilitate socială – mașini, hoteluri, restaurante, care nu au legătură cu afacerea de bază, din contră, o spoliază. Am văzut multe cazuri de eșec pornind de acolo.

Am întâlnit antreprenori care se jucau cu milioane de euro și spre final ajungeam să ne luptăm să le putem salva bunurile de bază. Când încep problemele se trece în faza de negare, iar în faza de jos dau în depresie.

Pe de altă parte, am întâlnit mulți antreprenori români de succes –  din păcate nu atât de mulți pe cât mi-aș dori, și toți aceștia au în comun viziunea și echilibrul”.

Vezi detalii aici: https://financialintelligence.ro/category/educatie-antreprenoriala/

În calitate de consultant, Eugen Lascu are o experiență vastă în managementul schimbării (change management – componentă umană a schimbării) și finanțarea corporativă.

Este practician certificat în restructurare – Turnaround Management, fiind membru al Turnaround Management și al Asociației Europene a Practicienilor în Restructurare. Totodată este practician în Managementul Schimbării.

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023