Update articol:

Fed crește dobânda cheie cu încă trei sferturi de punct procentual pentru a lupta împotriva inflației

FED

Rezerva Federală (FED) a majorat miercuri ratele dobânzilor de referință cu încă trei sferturi de punct procentual și a indicat că va continua să urce cu mult peste nivelul actual, scrie CNBC.

În încercarea de a reduce inflația, care se apropie de cele mai înalte niveluri de la începutul anilor 1980, banca centrală și-a dus rata fondurilor federale până la un interval de 3%-3,25%, cea mai ridicată de la începutul anului 2008, după a treilea creștere consecutivă de 0,75%.

Creșterile, care au început în martie, marchează cea mai agresivă înăsprire a politicvii Fed de când a început să folosească rata overnight ca principal instrument de politică în 1990.

Odată cu creșterile masive ale dobânzilor, oficialii Fed au semnalat intenția de a continua să crească până la o „rată finală” de 4,6% în 2023.

Așteptările membrilor individuali nu indică reduceri de rate până în 2024. Președintele Fed, Jerome Powell și colegii săi au subliniat în ultimele săptămâni că este puțin probabil ca reducerea ratelor să aibă loc anul viitor.

Membrii Comitetului Federal pentru Piața Deschisă spun că se așteaptă ca majorările ratelor să aibă consecințe.

În actualizările lor trimestriale ale estimărilor privind ratele și datele economice, oficialii au arătat că se așteaptă ca rata șomajului să crească la 4,4% până anul viitor de la 3,7% actuală. Creșteri de această amploare sunt adesea însoțite de recesiuni.

De asemenea, ei văd creșterea PIB-ului încetinind la 0,2% pentru 2022.

Creșterile dobânzilor vin, de asemenea, cu speranța că inflația generală va scădea la 5,4% în acest an. Rezumatul proiecțiilor economice arată că inflația scade la obiectivul de 2% al Fed până în 2025.

Inflația de bază, excluzând alimentele și energia, este de așteptat să scadă la 4,5% în acest an, puțin modificată față de nivelul actual de 4,6%, înainte de a scădea în cele din urmă la 2,1% până în 2025.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative