Update articol:
Confirmare

Florin Susanu, noul director general al Tarom (Articol actualizat cu declarațiile lui Werner Wolff şi Ministrului Transporturilor)

Foto Facebook Foto Facebook

Actualizare: 

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat joi, la Alba Iulia, că fostul director general interimar al companiei TAROM, Wolff Werner-Wilhelm, a fost demis din cauză că nu a avut un program de restructurare al societăţii, precizând că activitatea TAROM face obiectul unei analize a Corpului de control al primului ministru.

„Nu am văzut un program de restructurare, nu am văzut o reînnoire a flotei active. Am văzut, undeva, la peste 150 de angajări noi, am văzut un aparat stufos al domnului director când vine vorba de consilieri personali. Sunt lucruri pe care le-am observat într-o perioadă foarte scurtă, dar eu am spus că aştept şi raportul Corpului de control al primului ministru şi bineînţeles că atunci vom face publice toate datele. Nu pot să mă antepronunţ eu, acum”, a spus ministrul Transporturilor într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a arătat că la plecarea sa din fruntea Ministerului Transporturilor în conturile TAROM se aflau circa 80 de milioane de dolari, ca rezervă pentru buna funcţionare a companiei, iar acum suma a scăzut la 14 milioane de dolari. „Nu spun că s-ar fi furat sau că s-ar fi făcut ceva. Urmează să vedem pe ce s-au cheltuit aceşti bani”, a menţionat Răzvan Cuc.

Ministrul a mai spus că noul Consiliu de Administraţie al TAROM s-a reunit în cursul zilei de joi şi l-a numit pe noul director al companiei în persoana lui Florin Susanu, „un pilot cu experienţă, un om care iubeşte TAROM-ul şi care doreşte să ducă TAROM-ul acolo unde trebuie să fie, pentru că este un simbol, un brand naţional”.

Ministrul Răzvan Cuc a declarat miercuri seara, la TVR 1, că trebuie reduse pierderile la TAROM şi a precizat că nu a fost de acord cu decizia fostului premier Mihai Tudose de a-l numi pe Wolff Werner-Wilhelm la conducerea companiei.

*ACTUALIZARE  Werner Wolff: Anunţ, public, finalul mandatului meu în funcţia de director general al TAROM
 
Werner Wolf a anunţat, joi, că şi-a încheiat mandatul de director general al companiei TAROM după un an şi patru luni, perioadă în care a reuşit să inverseze trendul descendent pe care se afla operatorul aerian în 2017.
„Consider că un gest corect faţă de angajaţi TAROM, faţă de opinia publică şi faţă de toţi pasagerii companiei noastre este să anunţ, public, finalul mandatului meu în funcţia de director general al companiei naţionale TAROM. La un an şi patru luni de la preluarea conducerii companiei, încep prin a mulţumi tuturor angajaţilor TAROM, care prin muncă şi dedicare au reuşit să inverseze trendul descendent în care ne aflam în 2017. Aceleaşi mulţumiri le transmit reprezentanţilor presei, fără de care nu am fi reuşit să comunicăm transparent şi clar cu românii, de multe ori în situaţii limită, în care informaţia corectă contează enorm”, a afirmat Wolf, într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.
De asemenea, fostul şef al companiei a ţinut să precizeze că TAROM a obţinut în 2018 cele mai mari venituri din ultimii şapte ani şi a fost „gazda” a peste 2,8 milioane de pasageri. 
„Nu în ultimul rând, doresc să îmi manifest public mulţumirea şi aprecierea faţă de toţi pasagerii care au ales să investească încredere în TAROM pe parcursul acestor luni. În 2018, TAROM a fost gazda a peste 2,8 milioane de pasageri. Fără susţinerea şi încrederea dumneavoastră, TAROM nu ar fi reuşit să obţină cele mai mari venituri din ultimii şapte ani, în 2018. În nume personal, apreciez încrederea cu care am fost învestit de către acţionarul companiei TAROM şi de către echipa mea, alături de care am reuşit să obţinem rezultate importante în această companie”, a adăugat acesta.

…..

Florin Susanu este noul director general al Tarom, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a convocat miercuri seară Adunarea Generală a Acționarilor, care a numit un nou Consiliu de administrație provizoriu, potrivit unor surse oficiale, citate de HotNews.ro.

Noul CA TAROM este format din Mircea Tudosie, director la Poșta Română, Sorin Paul Stoicescu, Petre Neacșa, secretar general în cadrul Ministerului Transporturilor, George Rotaru, director al Aeroclubului Român, Gabriela Mocanu, consiliera ministrului Cuc și Luminița Ivan, funcționar din Ministerul Transporturilor.

Financialintelligence.ro a relatat, în premieră, încă de ieri, că noul director general al Tarom ar putea fi Florin Susanu, directorul de operaţiuni zbor al companiei.

Decizia Ministerului să convoace AGA de urgență, miercuri seară la ora 21, a venit în urma declaraţiilor din presă potrivit cărora Tarom s-ar putea afla într-o criză fără precedent, după ce Ministerul Transporturilor, în calitate de acţionar majoritar al Tarom, a decis, săptămâna trecută, decapitarea întregului Consiliu de Administrație al TAROM, iar joi înceta de drept mandatul Directorului General al TAROM,  Wolff Werner-Wilhelm. Potrivit legii, în situația în care nu există Consiliu de Administrație, prelungirea mandatului directorului general sau numirea unui alt director general nu este posibilă.

Florin Susanu a mai fost director general al Tarom, interimar, în 2017 după demisia directorului de atunci Eugen Davidoiu, potrivit HotNews.

De asemenea, Plenul Camerei Deputaților a adoptat ieri, cu majoritate de voturi, propunerea Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură privind înființarea unei comisii de anchetă referitoare la activitatea Companiei aeriene naționale începând din 2007 până în 2018.

Marius Bodea, PNL: „TAROM poate rămâne cu toate avioanele la sol din cauza suspendării certificatului de operator aerian”