Update articol:

Fondul Suveran de Investiţii din Arabia Saudită vrea să investească masiv în Tesla

Fondul Suveran de Investiţii din Arabia Saudită (PIF) poartă negocieri ca să devină un investitor important în Tesla, ca parte a planului şefului producătorului auto, Elon Musk, de a delista compania de la bursă, informează agenţiile de presă străine.

Elon Musk vrea să retragă Tesla de la bursă, acţiunile au urcat cu peste 11%

 

PIF, care în ultimele luni a ajuns la o participaţie de aproape 5% în producătorul american de automobile electrice, analizează modul în care s-ar putea implica într-o potenţială tranzacţie, susţin sursele.

Se pare că discuţiile au început înainte de 7 august, când Elon Musk a scris pe Twitter că va delista compania de la Bursa de la New York, la 420 de dolari per titlu, un nivel care evaluează capitalizarea bursieră a Tesla la peste 72 de miliarde de dolari. Actuala participaţie a PIF în producătorul american de automobile electrice este evaluată la aproximativ două miliarde de dolari. În timp ce Musk deţine 20% din Tesla, vor fi necesari peste 60 de miliarde de dolari pentru a cumpăra afacerea de la acţionarii de pe bursă.

Reprezentanţii PIF şi Tesla nu au comentat informaţia.

Pentru Fondul Suveran de Investiţii din Arabia Saudită, investiţia în Tesla reprezintă o opţiune strategică, într-o perioada în care preţul ţiţeiului oscilează. Arabia Saudită este cel mai mare producător global de ţiţei.

 

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii