Update articol:

Guo Ping, Huawei: ”Estimăm că economia digitală va crește la 23 de trilioane de dolari până în 2025”

Până în anul 2025, economia digitală va reprezenta o industrie cu o valoare de 23 trilioane de dolari americani, estimează oficialii Huawei.

“Aflându-ne în pragul unei lumi inteligente, putem vedea mai multe oportunități decât provocări pentru industria TIC”, a declarat Guo Ping, Președintele Huawei prin rotație, în discursul inaugural al celei de-a XVII-a ediții anuale a Summitului Analiștilor Globali susținut de Huawei la Shenzen, China.

Guo Ping a declarat: “În ultimul an, multe tehnologii ne-au devenit indisponibile. Totuși, Huawei s-a străduit să supraviețuiască și să meargă mai departe. Cu toate că este obstrucționat, Huawei nu va fi niciodată închis. Suntem mai deschiși ca niciodată. În ultimii 7 ani, Huawei a înregistrat o rată de creștere anuală compusă de 27% în ce privește valoarea achizițiilor. Rămânem dedicați diversificării și lanțului de distribuție globală. Anul trecut, am făcut achiziții de 18,7 miliarde de dolari de la furnizori americani. Dacă guvernul american le va permite să vândă, vom continua să cumpărăm de la companiile americane. De asemenea, încurajăm alți furnizori să se dezvolte. Trăim acum într-o lume globalizată extrem de integrată. Cred că este un proces care nu poate fi inversat și nu va fi inversat, deoarece intrăm în lumea inteligentă, există mai multe oportunități de cooperare decât de concurență. În 30 de ani, credem că vom intra într-o lume cu toate lucrurile conectate și inteligente. Infrastructura TIC este piatra de temelie a lumii inteligente. Noile tehnologii, cum ar fi internetul lucrurilor și 5G, vor fi integrate în toate domeniile de viață. Acestea vor promova dezvoltarea durabilă, vor deveni noi motoare pentru creșterea economică și vor permite o experiență mai bună a consumatorilor, dezvoltarea orașelor inteligente și digitalizarea industrială”.

Pe 15 mai, Departamentul pentru Comerț SUA și-a modificat regulile privind produsele directe de proveniență străină, care se adresează în mod specific companiei Huawei. ”Businessul nostru va fi afectat inevitabil, dar suntem siguri că vom găsi soluții în curând”, a mai declarat președintele Huawei, adăugând: ”Ceea ce s-a întâmplat cu Huawei în ultimul an a făcut ca multe companii și țări să realizeze riscurile de a se baza pe un singur sistem de distribuție. Începând cu anul 2019, existau peste 1000 de companii pe lista neagră din SUA și multe alte companii tehnologice au fost adăugate pe listă, ceea ce le-a oferit țărilor și companiilor clarificări cu privire la furnizorii de TIC pe care îi aleg. Îmi aduc aminte că am vorbit anul trecut cu un lider de țară și mi-a spus: Voi folosi două sisteme cloud din țări diferite, atât timp cât nu vor fi probleme. Cred că mulți clienți ar fi de acord cu el. Mai multe companii ar diversifica lanțurile de distribuție globalizate pentru a asigura continuitatea activității. SUA luptă împotriva companiilor de vârf din alte țări, în timp ce știrbește încrederea țării în utilizarea tehnologiei americane, escaladează conflictul în industria globală și, în cele din urmă, rănește interesele SUA”.

Guo Ping a mai declarat: “Astăzi, lumea este un sistem integrat de colaborare. Tendința către globalizare nu trebuie, și probabil nu va fi suprimată. Standardele și lanțurile de aprovizionare fragmentate nu folosesc nimănui, iar fragmentarea și mai mare va avea un impact sever asupra întregii industrii de profil. Industria, în ansamblul său, ar trebui să conlucreze pentru a spori protecția proprietății intelectuale, a asigura o competiție corectă, a proteja standardele globale unitare și a promova un lanț de aprovizionare global bazat pe colaborare.”

La un an de când Huawei a fost adăugat de SUA pe lista neagră, reprezentantul companiei a spus că, privind înapoi, au fost perioade aglomerate și haotice, când a fost nevoie de multe clarificări și o bună comunicare cu clienții și partenerii și asigurarea livrării, dar majoritatea clienților și partenerilor au înțeles că acest proces este încă în desfășurare. Pentru a atenua impactul trecerii pe lista neagră a SUA, Huawei a crescut investițiile în cercetare, iar acest lucru a pus o presiune semnificativă pe operațiunile companiei.

În ultimii peste 30 de ani, Huawei a implementat peste 1.500 de rețele în peste 170 de țări și regiuni, deservind peste 3 miliarde de utilizatori din toată lumea. Peste 600 de milioane de consumatori finali folosesc dispozitive inteligente Huawei.

Pe viitor, Huawei va continua să investească și să inoveze în trei domenii: conectivitate, tehnologie de calcul și dispozitive inteligente. Vom lucra împreună cu clienții, partenerii, organizațiile de standardizare și toți ceilalți jucători din industrie din domenii precum lanțurile de aprovizionare, standarde și cultivarea talentelor pentru a încuraja colaborarea deschisă, a promova dezvoltarea industriei și de a explora împreună  viitorul, potrivit oficialilor companiei.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)