Update articol:
HUAWEI'S BETTER WORLD SUMMIT

Guo Ping, Huawei: ”Pentru ca tehnologia 5G să aibă succes în mediul de business, avem nevoie de standarde unificate și de cooperea întregii industrii”

*La nivel global, există deja peste 90 de milioane de utilizatori 5G

*Venitul Huawei pentru primul semestru a fost de 454 miliarde de yuani, în creștere cu aproximativ 13% față de anul trecut

Pentru ca tehnologia 5G să aibă succes în mediul de business, avem nevoie de standarde unificate și de cooperea întregii industrii, este de părere Guo Ping, președintele prin rotație al Huawei, care a susținut o prezentare la summitul international Huawei’s Better World, ce se desfășoară în această săptămână. El a vorbit despre cum putem folosi tehnologia 5G pentru a stimula transformarea digitală în toate sectoarele societății.

În luna iunie a acestui an, 81 de operatori de telecomunicații au lansat rețele comerciale 5G. Țările și regiunile acoperite de aceste rețele reprezintă 72% din PIB-ul mondial, inclusiv economiile fruntașe din Europa și Asia Pacific, potrivit președintelui prin rotație al Huawei.

”La nivel global, există deja peste 90 de milioane de utilizatori 5G. Peste 700.000 de stații de bază 5G au fost implementate și estimăm peste 1,5 milioane până la sfârșitul acestui an. Pe măsură ce implementarea globală 5G are loc, trebuie să ne concentram pe aplicarea în industrie. Acest lucru ne va ajuta să folosim întregul potențial al tehnologiei 5G.

5G nu înseamnă doar conectivitate. Când tehnologii precum 5G, computing, cloud și AI (inteligența artificială) se reunesc, se consolidează reciproc pentru a crea o valoare mai mare. Bazându-se pe această sinergie, Huawei poate dezvolta soluții bazate pe scenarii, care să răspundă nevoilor unice ale clienților noștri și să îi conducă spre succesul în afaceri”, a spus Ping.

Președintele prin rotație al Huawei apreciază că există o tendință clară în care operatorii de transport își vor extinde focusul de la furnizarea de servicii de rețea până la furnizarea serviciilor municipale prin intermediul echipamentelor 5G, computing, cloud și echipamente front-end. Această schimbare nu aduce mari creșteri de costuri și îi ajută să scoată o valoare mai mare din serviciile digitale pentru industriile verticale. Tehnologia 5G este foarte adaptabilă la nevoile de lățime de bandă ale echipamentelor front-end. Poate suporta atât servicii video cu lățime de bandă intensă pentru camere, cât și servicii sensibile la latență, cum ar fi radare pentru detectarea vitezei, permițând operatorilor de transport să ofere acces la costuri reduse atât pentru piețele B2B (Business to Business), cât și pentru cele B2G (Business to Government).

Acesta consideră că se va face mai mult loc pe piață pentru operatorii de telecomunicații, iar pentru ca tehnologia 5G să aibă succes în mediul de business este nevoie de standarde unificate pentru scenariile de afaceri, de unificarea standardelor pentru aplicații și de cooperea întregii industrii.

Transportatorii ar trebui să acorde prioritate experienței utilizatorilor și să cheltuiască bani acolo unde este nevoie cel mai mult pentru a maximiza valoarea rețelelor existente

Având în vedere mediul economic actual, Ping apreciază că transportatorii trebuie să se concentreze atât pe obiective pe termen scurt, cât și pe termen lung, iar implementarea precisă este modul în care pot maximiza valoarea rețelelor lor. De aceea transportatorii trebuie să acorde prioritate experienței utilizatorilor și să cheltuiască bani acolo unde este nevoie cel mai mult pentru a maximiza valoarea rețelelor existente; să profite la maxim de rețelele existente 4G și FTTx și să le integreze cu noile rețele 5G printr-o coordonare holistică și o planificare precisă; să acorde prioritate hotspoturilor și aplicațiilor cheie industriale; să înțeleagă cum să își dezvolte rețelele într-un mod care să răspundă cel mai bine cerințelor specifice.

Planurile viitoare de rețea ar trebui să țină seama de patru factori, consideră reprezentantul Huawei: dezvoltarea afacerilor, incertitudini, responsabilitatea socială și optimizarea costurilor. Rețeaua țintă ideală ar fi una care asigură conectivitate în bandă largă, o rețea simplificată și inteligentă. Însă obiectivul fundamental ar trebui să fie maximizarea valorii rețelelor pentru a debloca potențialul lor maxim și pentru a obține succesul în afara granițelor.

”În calitate de companie TIC, este responsabilitatea noastră să utilizăm această tehnologie, împreună cu partenerii și clienții noștri, inclusiv transportatorii și întreprinderile, pentru a avea un impact pozitiv asupra comunităților noastre.

Pornind de la experiența noastră în China, Italia și alte hotspoturi, am identificat nouă scenarii în care tehnologia poate ajuta la combaterea pandemiei. Fie că este vorba despre împlementarea rețelei spitalicești, consulații medicale la distanță, educație online sau repornirea guvernelor și a întreprinderilor, ne-am împărtășit experiența și capacitățile noastre pentru a ajuta la controlul răspândirii virusului și redeschiderea economiilor”, a spus Guo Ping, în cadrul summit-ului.

Președintele prin rotație al Huawei a amintit câteva exemple în care tehnologia a ajutat în lupta contra virusului COVID-19:

”În timpul pandemiei, țările din întreaga lume au construit spitale de campanie, dar deficitul de medici este o problemă constantă. În februarie, Wuhan a construit un spital de la zero cu 300 de paturi în doar câteva zile, în timp ce China Telecom a realizat, în doar 24 de ore, o rețea 5G de urgență funcțională. Astfel, un expert medical aflat la peste 700 de kilometri depărtare a putut să efectueze ecografii la distanță pentru pacienții din Wuhan. A durat doar 15 minute pe pacient, iar rezultatele au fost foarte clare.

Tehnologia permite interacțiunea perfectă între medici și pacienți, indiferent de distanță. În 2018, primul spital afiliat al Universității Zhengzhou a deschis un centru național de telemedicină care oferă servicii medicale la distanță pentru peste 1.400 de instituții medicale din China, Zambia, Maroc și altele. În fiecare an, centrul sprijină peste 40.000 de consultații medicale la distanță și 500.000 de diagnosticări la distanță în domenii specializate precum electrocardiografie, patologie și radiologie. În opinia noastră, combinația între tehnologia 5G și medicină ne va ajuta să profităm la maximum de resurse medicale.”

De la companii, la campusuri și orașe, putem satisface o gamă variată de nevoi de transformare digitală, bazându-ne pe sinergia dintre cele cinci domenii majore, a spus Ping amintind câteva exemple:

“Un furnizor de servicii tehnice de aviație din Europa utilizează aplicații 5G pentru a eficientiza întreținerea aeronavelor. Înainte de implementarea tehnologiei 5G, inspecțiile în profunzime ale aeronavelor durau două luni, la fața locului. Acum, cu sprijinul tehnologiei 5G, inginerii pot inspecta aeronavele de la distanță folosind patru transmisiuni live 4K diferite. Această soluție reduce costurile forței de muncă cu 78%.

O altă aplicație este design-ul cabinei prin tehnologia 5G. În trecut, inginerii trebuiau să petreacă cel puțin o oră în fiecare zi descărcând datele modelului 3D. 5G a modificat acest lucru oferind o rată de scădere de până la 1,5 Gbps, permițând mai multor ingineri să descarce datele modelului 3D ori de câte ori au nevoie. Rezultatul este o îmbunătățire cu 20% a eficienței. Cu 5G, acest client poate reduce costurile cu 66% anual.

Aeroportul din Hong Kong a implementat o rețea 5G, care a creat un nou ecosistem pentru partenerii din industrie. Aeroportul a analizat diferite puncte de servicii de contact, precum și fluxurile de pasageri, bagaje și informații și a descoperit necesitatea unei game bogate de aplicații 5G. Lucruri precum călătoriile fără hârtii, urmărirea bagajelor și camioanele de bagaje care se conduc singure.

Pe aeroportul din Shenzhen, tehnologia 5G ajută la optimizarea fluxului de pasageri. Timpul maxim de îmbarcare s-a redus de la 40 de minute la 25 de minute, datorită TIC. În viitor, vom vedea tot mai multe aeroporturi care vor folosi tehnologii 5G, putere de calcul puternică, cloud și AI pentru a-și îmbunătăți experiența, siguranța și eficiența.

Tehnlogia 5G pune, de asemenea, bazele orașelor digitale. În Xiong’an, cei trei principali transportatori din China au construit deja peste 7.400 de stații de bază 5G. Aceste rețele 5G se întrepătrund strâns cu planificarea urbanistică generală pentru a susține o gamă largă de aplicații, inclusiv monitorizarea integrată a mediului, tranzacționarea 5G pentru serviciile bancare și conducerea autonomă a vehiculelor, autobuzelor și taxiurilor. Autostrada Beijing-Xiong’an, care se întinde pe aproximativ 100 de kilometri, va asigura două benzi pentru autovehiculele autonome și sprijină comunicațiile între vehicule și infrastructură.”

Venitul Huawei pentru primul semestru a fost de 454 miliarde de yuani, în creștere cu aproximativ 13% față de anul trecut, potrivit rezultatelor financiare pentru prima jumătate a anului 2020, anunțate acum două săptămâni, a amintit Guo Ping, adăugând că această creștere nu a fost ușoară, având în vedere mediul complicat în care ne aflăm în prezent.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)