Update articol:

Huawei Forum la MWC Shanghai 2021: Avem nevoie de standarde comune de securitate cibernetică

Invitaţii (de la stânga la dreapta): Moderatorul Afke Schaart, Sean Yang (Huawei) şi Shen Yi (Universitatea Fudan); pe ecran: Johannes Springer (5GAA), Miguel Bañon (reprezentantul unei companii de testare) şi Wang Zhiqin (CAICT)

Stabilirea unor standarde comune de securitate cibernetică a fost principalul subiect de discuţie al forumului Huawei „Colaborare şi încredere în spaţiul cibernetic comun“,  susţinut în cadrul evenimentului MWC Shanghai 2021 care a avut loc în perioada 23 – 25 februarie în Shanghai. Cu această ocazie, participanţii au vorbit despre nevoia unui sistem global prosper şi transparent care să aducă beneficii tuturor.

La eveniment au participat reprezentanţi din toată lumea, inclusiv Global System for Mobile Communications Association (GSMA), International Telecommunication Union (ITU), Autoritatea malaysiană de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor CyberSecurity Malaysia, China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), 5G Automotive Association (5GAA), operatorul olandez VEON şi Universitatea Fudan. Acestora li s-au alăturat peste 2.500 de participanţi online şi offline din peste 20 de ţări.

Huawei la MWC Shanghai 2021: 5.5G va deveni motorul digitalizării în toate industriile

Potrivit participanţilor, 2020 a fost un an cum nu am mai avut niciodată. Pandemia a schimbat modul de funcţionare al companiilor şi modul de viaţă al oamenilor. Munca de la distanţă, învăţarea online şi telemedicina vor continua să facă parte din viaţa noastră. Într-o vreme în care distanţarea socială a devenit un standard, reţelele ne apropie mai mult ca oricând. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologiile digitale se dezvoltă tot mai mult, ne confruntăm cu pericole tot mai mari de securitate cibernetică. Participanţii la discuţie au insistat asupra importanţei dezvoltării de standarde de securitate agreate de cea mai mare parte a jucătorilor pentru a ajunge la un consens cu privire la securitatea reţelelor de telecomunicaţii şi pentru a asigura în mod eficient securitatea producţiei de echipamente şi a operaţiunilor.

John Giusti, Director de reglementare GSMA, a subliniat că NESAS, constituită de 3GPP şi GSMA, oferă un cadru de asigurare a securităţii care acoperă o mare parte a sectorului industrial, pentru a facilita îmbunătăţirea nivelurilor de securitate în industria mobilă.

Chaesub Lee, Directorul ITU Telecommunication Standardization Bureau (ITU-T), a adăugat că spaţiul cibernetic nu are graniţe şi că pentru securitatea acestuia este nevoie de standarde internaţionale armonizate.

Şi Kaan Terzioğlu, vicepreşedinte al VEON, a subliniat că securitatea cibernetică a fost considerată până acum doar un aspect tehnic, dar astăzi putem vedea cu toţii diferenţa dintre conştientizare, educare şi identitate digitală. Dl Terzioğlu a insistat asupra faptului că eliminarea acestei diferenţe este la fel de importantă ca prevenirea atacurilor cibernetice prin dezvoltarea tehnologiilor necesare.

De aceeaşi părere este şi Dato’ Ts Dr. Amirudin Abdul Wahab, Preşedinte al CyberSecurity Malaysia, care consideră: „Regulile de securitate digitală obiective şi corecte îi ajută pe jucătorii din industria ICT să susţină competiţia constructivă şi colaborarea între companii. Ca rezultat al unei viziuni comune, CSM foloseşte o strategie de parteneriat public-privat de inovare prin colaborare pentru a reduce riscurile care ameninţă securitatea cibernetică, pentru a îmbunătăţi protecţia şi pentru a garanta bunăstarea societăţii şi a economiei şi dezvoltarea alături de toţi jucătorii.“

Sean Yang, Director al departamentului Global Cyber Security and Privacy Protection (GSPO) Huawei a subliniat că deschiderea şi incluziunea sunt elementele esenţiale pentru prosperitate în viitor în lumea digitală şi a vorbit despre dorinţa companiei Huawei de colaborare multilaterală în ceea ce priveşte securitatea cibernetică şi protejarea intimităţii cu ajutorul strategiei 4P: Public, Privat, Profesional şi Persoane.

Conferinţa s-a încheiat cu un panou de discuţii unde invitaţii au vorbit despre standarde şi responsabilităţi comune şi un ecosistem de încredere. Toţi au fost de acord că, în lipsa adoptării unor standarde de referinţă, erorile sunt inevitabile. Evaluarea securităţii în mod ştiinţific, obiectiv şi unitar pentru produsele şi serviciile tehnologice va asigura dezvoltarea stabilă şi sigură a tehnologiilor de reţea şi a industriilor din toată lumea. Unul dintre invitaţi a adăugat: „Toţi jucătorii implicaţi trebuie să facă un efort pentru a asigura colaborarea, încrederea reciprocă şi participarea în spaţiul cibernetic. Trebuie să ne străduim să reducem şi nu să creştem lipsa de încredere, să întărim şi nu să renunţăm la colaborare şi să facilităm, nu să reducem participarea.”

COVID-19 a accelerat ritmul digitalizării şi a arătat clar că securitatea spaţiului cibernetic şi protejarea intimităţii sunt elemente definitorii ale viitorului economiei digitale. Participanţii la conferinţă au fost cu toţii de acord că, în era digitală, pentru a dezvolta aplicaţii comerciale verticale şi soluţii de conectivitate orizontale, jucătorii trebuie să rămână deschişi şi să colaboreze, să ofere componente care să îndeplinească cerinţele specifice aplicaţiilor şi standardelor tehnice şi de calitate şi să construiască împreună o infrastructură de reţele sigură şi de încredere. Fără securitatea spaţiului cibernetic şi protejarea intimităţii, nu vom putea avea o lume digitală prosperă şi inteligentă.

Noile capabilități ale soluției Huawei de rețea inteligentă în cloud accelerează orientarea operatorilor către serviciile DICT

Tot în cadrul MWC Shanghai 2021, Kevin Hu, președinte Huawei Data Communication Product Line, a anunțat cele cinci noi capabilități ale soluției inteligente de rețea în cloud — un pas până la cloud, o conexiune la nivel de rețea, programarea rapidă cu un clic, o fibră pentru multiple scopuri și securitate integrată într-un singur produs. Această soluție ajută operatorii să construiască rețele de servicii orientate spre cloud și capabilități de bază pentru transformarea DICT.

Conform spuselor lui Kevin Hu, rețeaua în cloud este principalul motor al economiei digitale, aducând un nou suflu celei de-a patra revoluții industriale. Rețeaua în cloud oferă putere de calcul continuă pentru numeroase industrii, stimulând noile creșteri în economia digitală. Transformarea digitală a numeroaselor industrii poziționează DICT ca motor al creșterii operatorilor în era economiei digitale. Luând exemplul operatorilor chinezi, rata de creștere a DICT pe piața totală disponibilă a ajuns la 40%.

Operatorii adoptă strategia DICT pentru a răspunde cerințelor transformării digitale ale clienților din industrie. Noile oportunități sunt însoțite de noi schimbări și provocări.

Schimbarea 1: Cererea pentru acces la cloud crește rapid. 93% din firme vor folosi servicii publice de cloud, iar 74% vor folosi soluții hibride de cloud. Companiile cer conexiuni multi-cloud cu acces printr-un singur punct.

Schimbarea 2: Liniile private ale companiilor trec la rețele private în cloud. După ce sistemele serviciilor companiilor vor trece în cloud, nevoile acestor companii se vor transforma din linii private în rețele în cloud private, accesibile la nivel global.

Schimbarea 3: Transmisiile de tip best-effort se transformă în garantarea experienței. Trecerea în cloud a sistemelor de producție ale companiilor înseamnă că rețelele trebuie să treacă de la transmisiile de tip best-effort la o garantare deterministă a experienței.

Schimbarea 4: Securitatea într-un singur punct se transformă în protecție polivalentă. Pentru a răspunde cerințelor de trecere a serviciilor în cloud, securitatea trebuie să se transforme din protecția într-un singur punct, oferită de firewall-uri, într-o colaborare de securitate E2E (de la dispozitive, rețele și cloud la aplicații) și capabilități de protecție polivalentă.

Aceste schimbări aduc noi provocări rețelelor: planificarea integrată cloud-rețea trebuie furnizată companiilor pentru a implementa abonamente exhaustive la produse cloud-rețea și a oferi experiența unor servicii de tip e-commerce. De asemenea, companiile necesită o experiență constantă de cloud și rețea. În plus, trecerea în cloud a sistemelor de producție necesită ca rețelele să ofere garanții E2E SLA. Apoi, pe măsură ce tot mai multe informații intră în cloud, granițele inițiale fizice de securitate dispar — lumea digitală necesită colaborarea între companii, rețele și cloud-uri pentru asigurarea securității.

Soluția inteligentă de rețea în cloud de la Huawei, prin cele cinci noi capabilități ale sale (un pas până la cloud, o conexiune la nivel de rețea, programarea rapidă cu un clic, o fibră pentru multiple scopuri și securitate integrată într-un singur produs), maximizează valoarea resurselor de rețea ale operatorilor și folosește la maximum avantajele complementare ale cloud-urilor și rețelelor. Prin urmare, aceasta este cheia prin care operatorii pot oferi servicii DICT integrând cloud-uri și rețele.

Un pas până la cloud: Căi de acces în cloud ce permit accesarea acestuia în câteva minute.

Infrastructura cloud oferă conexiuni flexibile între multiple cloud-uri și rețele, în timp ce căile de acces bazate pe SRv6 optimizează conexiunile între domenii. Cum tehnologia sparge în mod constant barierele proceselor, experiența în cloud și rețele devine constantă, iar accesul serviciilor din cloud prin intermediul unei rețele se poate implementa în decurs de câteva minute.

O conexiune la nivel de rețea: Rețeaua-ca-serviciu implică o utilizare a rețelei similară cu cloud-ul.

Arhitectura de rețea orientată pe servicii oferă interfețe la nivelul chiriașilor pentru a acoperi detaliile de implementare a rețelei. Acest lucru reduce timpul de integrare a sistemului cu 90%, permițând companiilor să folosească rețelele cu aceeași ușurință cu care folosesc cloud-urile. În plus, prin calculul inteligent al distribuției căilor de acces al soluției iMaster NCE, numărul de conexiuni la rețea ajunge la 100 de ori media industriei, răspunzând cererii de rețelistică pe scară ultra-largă și de interconectivitate globală a numeroșilor chiriași.

Programarea rapidă cu un clic: Algoritmul grafic cloud inteligent îmbunătățește utilizarea resurselor IDC cu 30%.

Algoritmul grafic cloud inteligent, îmbinând factori din rețea și din cloud, oferă căi de acces în cloud optime pentru companii și implementează programarea integrată a resurselor de cloud și de rețea. Acest lucru îmbunătățește cu 30% utilizarea resurselor de cloud și de rețea.

O fibră pentru scopuri multiple: Slicing-ul ierarhic oferă o experiență deterministă a serviciilor pentru numeroase industrii.

La nivelul companiei, terminalul inteligent de cloud — un dispozitiv în formă de cutie — oferă acces la multiple servicii care necesită SLA-uri diferite, precum supravegherea video CCTV, accesul la internet din birou și teleconferințele. La nivelul rețelei, o singură fibră optică deservește diferite rețele private de servicii pe bază de slice, oferind garanția unei experiențe cu granularitate fină.

Securitatea integrată într-un singur produs: Serviciul de securitate în cloud QIANKUN construiește o protecție de securitate polivalentă.

În colaborare cu gateway-urile de securitate TianGuan la nivel enterprise, serviciul de securitate în cloud QIANKUN construiește capabilități de apărare polivalente, cu integrare a securității cloud-rețea. Acest lucru oferă, în modul abonament, o rată de detecție de 96% pentru noi amenințări, detectarea atacurilor ascunse în decurs de câteva minute, blocarea aproape de sursă a amenințărilor legate de integrarea securității cloud-rețea, implementarea pe bază de cloud a capabilităților de securitate atomică și servicii de securitate și O&M bazate pe cloud.

Până în prezent, Huawei a implementat inovația și uzul comercial al serviciilor de rețea în cloud împreună cu peste 30 de operatori, deservind scenarii de digitalizare în domeniile guvernării, sănătății, educației, finanțelor, mineritului, serviciilor portuare, industriei fierului și oțelului, precum și al industriei curentului electric. Pe viitor, Huawei va continua să inoveze pe baza tehnologiilor IPv6+ și să rafineze soluția inteligentă de rețea în cloud pentru a ajuta operatorii să exploreze valoarea comercială a conexiunilor, să construiască noi modele de afaceri și să accelereze transformarea digitală a industriilor.

Invitaţii (de la stânga la dreapta): Moderatorul Afke Schaart, Sean Yang (Huawei) şi Shen Yi (Universitatea Fudan); pe ecran: Johannes Springer (5GAA), Miguel Bañon (reprezentantul unei companii de testare) şi Wang Zhiqin (CAICT)

 

 

 

 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021