Update articol:

„Ia o pastilă, investeşte pe termen lung” – Anthony Scaramucci spune că recenta scădere a bitcoinului nu va dura

bitcoin Sursa foto: pixabay.com

Investitorii ar trebui să se liniștească în privința preocupărilor legate de criptomonede și să facă în schimb niște investiții pe termen lung, a declarat Anthony Scaramucci, de la SkyBridge Capital, pentru CNBC.

Unii oameni cred că bitcoin este „otravă de șobolan”, așa cum l-a descris cândva investitorul miliardar Warren Buffett; alții cred că este cel mai rău lucru care s-a întâmplat vreodată civilizației, a spus Scaramucci într-un interviu pentru CNBC, adăugând: „Oricine este un investitor pe termen lung până când are pierderi pe termen scurt și apoi începe să se sperie.”

„Ia o pastilă, stai mult pe bitcoin, pe alte criptomonede precum Algorand și Ethereum și cred că vei  primi mult pe termen lung din acele investiții”, a adăugat fondatorul fondului speculativ.

Bitcoin a revenit la peste 37.000 USD marți, la o zi după ce a scăzut pentru scurt timp sub 33.000 USD. Chiar și cu această creştere, cea mai mare monedă digitală din lume s-a tranzacționat cu mult sub maximul său istoric de aproximativ 69.000 de dolari atins în noiembrie.

Unii analiști cripto se tem de debutul unei „ierni criptografice”, cum ar fi piețele în scădere din 2017 și 2018, când bitcoin a scăzut cu aproximativ 80% de la nivelurile record de atunci.

Scaramucci crede că investitorii trebuie să se uite în ansamblu când vine vorba de bitcoin, mai degrabă decât să se întrebe ce valoare are în prezent bitcoin în comparație cu un dolar american. Potrivit lui Anthony Scaramucci, vorbim de o tehnologie în curs de dezvoltare care va evolua în cele din urmă, pe măsură ce tot mai mulți oameni se alătură rețelei.

Scaramucci a avertizat că bitcoinul rămâne volatil din cauza adoptării reduse, în special în rândul marilor corporații – Tesla fiind una dintre excepții. Organizațiile mai mici, cum ar fi fondurile speculative și întreprinderile mici, „mai fac încercări”, a adăugat susținătorul bitcoin pe termen lung.

Scaramucci își sfătuiește clienții să investească în criptomonede, dar fără a se supraexpune.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022