Update articol:

Indicele de reziliență bancară anunțat de Huawei și IDC subliniază modul în care instituțiile financiare au răspuns la COVID-19

Indicele de reziliență bancară anunțat de Huawei și IDC subliniază modul în care instituțiile financiare au răspuns la COVID-19

Un studiu recent realizat de Huawei și International Data Corporation (IDC) analizează modul în care băncile din întreaga lume au reacționat la pandemia COVID-19 și identifică calea de urmat în noul normal.

Într-un raport intitulat “Industria bancară răspunde provocării aduse de noua normalitate”, cele două organizații împărtășesc rezultatele Indicelui de Reziliență Bancară, care își propune să acționeze ca un indicator al funcționării bancare și al capacității de recuperare pe fondul pandemiei.

IRB cuantifică starea actuală a activităților bancare pe regiuni în funcție de șase măsuri cheie și arată diferențele regionale majore. El evaluează performanța fiecărei regiuni și trasează cele mai bune practici din lumea post-COVID-19.

Rezultatele studiului relevă faptul că sistemul bancar chinez este bine echipat pentru a se adapta, rezista și transforma operațiunile sale pentru a se potrivi turbulenței din 2020 în comparație cu America de Nord, restul regiunii Asia-Pacific (APAC), dar și regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

Potrivit indicelui, băncile din China sunt pe primul loc în lume în ce privește modernizarea canalelor bancare pe fondul COVID-19, excelând în furnizarea de experiențe complet digitale ale clienților, servicii de plată integrate și multe altele. Acest lucru a fost facilitat de cultura existentă a utilizării plăților mobile în rândul clienților.

Băncile chineze conduc, de asemenea, în accelerarea inovației, îmbrățișând noi tehnologii, inclusiv blockchain, tehnologie de registru distribuit (DLT), precum și 5G și Internetul Lucrurilor (IoT). Raportul menționează că majoritatea băncilor din China au deja un proiect blockchain sau DLT într-un grad avansat de implementare, tehnologii care promit îmbunătățirea proceselor și a eficienței.

Băncile nord-americane, pe de altă parte, conduc în reformatarea comunicării și în eforturile de îmbunătățire a implicării clienților folosind tehnologia, precum și reimaginarea fluxului de lucru, care include componente precum adoptarea proceselor digitale, agilitatea afacerii și gestionarea averii digitale.

Poziția de top a Americii de Nord în subcategoria de comunicații poate fi explicată parțial prin investițiile semnificative ale băncilor în comunicații și angajamente ale clienților. În plus, centrele de apeluri și infrastructura aferentă pentru a ajuta serviciile bancare la distanță în SUA se remarcă prin nivelul lor de sofisticare la care alte regiuni nu au ajuns încă.

Între timp, regiunea EMEA se remarcă prin revizuirea infrastructurii, care cuprinde adoptarea de cloud computing și un nivel ridicat de securitate cibernetică și controale interne. Raportul menționează, de asemenea, stabilirea unei reglementări clare și deschise privind utilizarea tehnologiei în Uniunea Europeană (UE), care a permis apariția unor firme fintech notabile și a unor bănci emergente, precum Monzo, Fidor și Starling.

COVID-19 accelerează transformarea digitală a băncilor și cere o mai mare agilitate

Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra tuturor economiilor și a tuturor industriilor. În sectorul bancar, instituțiile tradiționale au fost obligate să adopte tehnologii de vârf și platforme digitale pentru a asigura continuitatea afacerii, acceptând munca la distanță și regândind experiența clienților pentru a aborda schimbările comportamentale de lungă durată.

COVID-19 a subliniat necesitatea unei agilități mai mari și a schimbat accentul băncilor pe a deveni inovatori digitali, deoarece clienții din întreaga lume solicită servicii contactless, la distanță și rapide prin intermediul platformelor mobile.

Pe măsură ce piețe precum China și altele din regiunea Asia-Pacific se pregătesc să revină la creștere, studiul Huawei/IDC sfătuiește băncile din aceste regiuni să înceapă să se concentreze pe domeniile viitoare ale afacerii, care pot oferi rezultate pe viitor prin investiții țintite în tehnologii cheie.

În special, utilizarea cloud ar trebui să fie un domeniu cheie pe care să se concentreze, deoarece tehnologia oferă o bază de pe care se pot dezvolta alte investiții și tehnologii făcute anterior de bănci.

Acesta este, de asemenea, un moment oportun pentru ca băncile să-și actualizeze experiențele de produs și metodele de abordare a clienților și să lanseze noi produse intuitive pentru a atrage clienții, a crește fidelitatea și a capta creșterea în faza de recuperare.

Urgența este și mai presantă astăzi, deoarece tehnologiile mari și așa-numitele super-aplicații câștigă teren în serviciile financiare, valorificând baza lor largă de utilizatori și expertiza IT pentru a oferi produse la prețuri accesibile și pentru a oferi clienților experiențe fără probleme.

Liderul tehnologic global Huawei a furnizat o gamă completă de servicii IT și de afaceri organizațiilor financiare din întreaga lume, permițându-le să-și reducă costurile, să-și sporească agilitatea, să atragă și să rețină clienții și, în cele din urmă, să se poziționeze împotriva concurenților emergenți.

Firma a deservit peste 1.600 de clienți financiari din întreaga lume, inclusiv 45 dintre primele 100 de bănci din lume. De asemenea, a stabilit parteneriate strategice cu peste 20 de bănci mari, companii de asigurări și companii de valori mobiliare din întreaga lume.

Huawei se concentrează acum pe extinderea angajamentului său la principalele organizații financiare din lume și pe crearea unui ecosistem care să includă parteneri, clienți și dezvoltatori pentru a împărtăși experiența și succesele.

Până la mijlocul anului 2020, acest ecosistem număra peste 29.000 de parteneri la nivel mondial pe piața întreprinderilor, incluzând peste 22.000 de parteneri de vânzări, 1.400 de parteneri de soluții, 4.800 de parteneri de servicii, 1.200 de parteneri de alianță de talente și 80 de parteneri de investiții-operațiuni și finanțare.

Advertorial