Update articol:

ING va plăti 900 de milioane de dolari pentru a opri investigația din Olanda privind spălarea banilor

  • Conducerea băncii renunță la bonusuri

ING Groep NV a fost de acord să plătească 775 de milioane de euro (900 de milioane de dolari) pentru a finaliza o anchetă a procurorilor olandezi privind spălarea banilor și practici de corupție.

Banca a recunoscut “deficiențe serioase în executarea politicilor de due diligence pentru clienți pentru prevenirea criminalității economice” la unitatea sa olandeză, din 2010 până în 2016, potrivit Bloomberg. Ancheta s-a axat pe rolul băncii în diverse chestiuni, inclusiv în plățile neobișnuite ale VimpelCom Ltd. către o companie deținută de un oficial guvernamental din Uzbekistan, a declarat purtătorul de cuvânt al procurorului olandez, anul trecut, când ING a anunțat ancheta.

Banca a declarat că amenda va avea un impact de 775 milioane de euro asupra rezultatelor sale din cel de-al treilea trimestru. Membrii consiliului executiv au convenit să renunțe la bonusuri în 2018, având în vedere această plată. Compania a mai declarat că nu se așteaptă la amenzi suplimentare de la Comisia americană pentru valori mobiliare, care a solicitat, de asemenea, informații cu privire la acest caz.

“Luăm o serie de măsuri ferme pentru a consolida managementul riscului și pentru a susține o cultură puternică a riscurilor și a face îmbunătățiri suplimentare pentru a ne asigura că putem juca un rol deplin în a ajuta la protejarea integrității sistemului financiar”, a declarat Vincent van den Boogert, director executiv al ING din Olanda.

Creditorul a declarat că a început să ia măsuri împotriva unui număr de angajați, inclusiv retragerea bonusurilor.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020