Update articol:
Proiect editorial susținut de Huawei

INTERVIU CU PETRE DANCI, HUAWEI ROMÂNIA: ”Securitatea cibernetică este prioritatea absolută în digitalizarea unei companii”

Petre Danci, Huawei România ”Securitatea cibernetică este prioritatea absolută în digitalizarea unei companii” Petre Danci, Enterprise Business Unit Leader la Huawei România

*Petre Danci: ”Procesul de digitalizare poate începe cu angajații, oferindu-le instrumente digitale mai eficiente, iar apoi se  poate trece către o rețea mai sigură, analiza datelor, automatizare etc”

În septembrie, roadshow-ul Huawei Enterprise ICT 2022 a fost în România, s-a oprit câteva zile la București și Sibiu și, cu această ocazie, Huawei România a găzduit prima ediție a Zilei TIC. Pentru acest an, Huawei Enterprise Roadshow a prezentat Campusul Inteligent Huawei, Centrul de date Full-Stack, echipamente de transmisie optică și acces și multe altele, împreună cu soluțiile de ultimă oră Huawei pentru diferite industrii, cum ar fi educația, e-guvernarea, sectorul financiar, ISP, electricitate.

Am avut ocazia să discutăm cu Petre Danci, Enterprise Business Unit Leader la Huawei România, care ne-a vorbit despre semnificația digitalizării și a tehnologiilor disponibile care vor accelera exponențial acest proces.

  1. Ce este tehnologia WiFi 6 și de ce avem nevoie de ea?

Petre Danci: WiFi 6 este un nou standard al tehnologiei WiFi, conceput pentru a îmbunătăți fiabilitatea și viteza rețelelor fără fir. WiFi 6 este util în special în casele inteligente, birourile și locurile publice în care există o mulțime de dispozitive conectate la aceeași rețea. Gândiți-vă astfel, probabil că aveți multe dispozitive acasă sau la birou care folosesc wifi – telefonul mobil, tableta, laptopurile, televizorul sau chiar aspiratoarele. Atunci când toate acestea folosesc internetul, este posibil să se simtă o încetinire a vitezei internetului. Iar acest lucru este din cauza modemului de wifi, care nu poate  să gestioneze utilizarea internetului de către toate dispozitivele în același timp.

Pe scurt, WiFi 6 permite transmisiunilor WiFi să livreze date către mai multe dispozitive în același timp.  Ca urmare, oferă o viteză mai rapidă, latență mai mică, eficiență sporită a rețelei, mai multă lățime de bandă pentru a găzdui mai multe dispozitive, performanțe mai bune în zonele foarte aglomerate și eficiență energetică îmbunătățită pentru dispozitive. Tocmai de aceea, pentru multe întreprinderi este o soluție excelentă pentru a rezolva problema congestiei de date.

  1. Ce tehnologii Huawei sunt potrivite pentru conferințele desfășurate în mod inteligent în România?

Petre Danci: Cred că ideahub de la Huawei este un dispozitiv important pe care fiecare birou ar trebui să îl aibă. Este o tablă inteligentă care poate fi accesată de toți membrii unei întâlniri aflați la distanță și care poate fi folosită pentru a face schimb de informații mult mai ușor. Acesta include posibilitatea de a-ți lua notițe virtuale, a susține o videoconferință la înaltă calitate (HD) și partajarea wireless. În calitate de câștigător al premiului Red Dot Award 2020, dispozitivul HUAWEI IdeaHub este conceput pentru a se potrivi oricărui mediu. Acesta transformă fără efort sălile de conferințe, birourile și spațiile deschise în zone tehnologizate. În prezent, există școli în România care au implementat Ideahub și este folosit pentru educația zilnică a elevilor, oferind-le acces la diverse medii digitale.

  1. Cum credeți că se pot adapta IMM-urile din România la digitalizare?

Petre Danci: Cred că transformarea digitală este un pilon strategic pe piața competitivă de astăzi și un pas important pentru inovare. Din nefericire, companiile mici rămân în urmă în tranziția către mediul digital, în principal pentru că sunt trase înapoi de lipsa resurselor interne, de nivelul de conștientizare, de lipsa competențelor digitale sau de diverse probleme financiare. Procesul de digitalizare poate începe cu angajații, oferindu-le instrumente digitale mai eficiente, iar apoi se  poate trece către o rețea mai sigură, analiza datelor, automatizare etc.

  1. Cât costă digitalizarea pentru o companie mică, care este prioritatea ei principală dacă ar trebui să înceapă acest proces?

Petre Danci: Digitalizarea are mai multe fețe și implică utilizarea unei game largi de tehnologii în scopuri diferite, în funcție de activitățile fiecărei companii. Acest lucru înseamnă că unele costuri sunt diferite în funcție de companie, dar prioritatea absolută este securitatea cibernetică – este important la început să avem un sistem sigur, deoarece acesta previne pierderea, furtul de date sau atacurile cibernetice. Apoi, unele funcții de afaceri trebuie să fie digitalizate ulterior, cum ar fi administrarea generală și operațiunile de marketing. Decalajul digital este mai mic între IMM-uri și firmele mari în ceea ce privește interacțiunile lor, de la utilizarea facturării electronice la platformele sociale sau de comerț electronic.

  1. Sunt tehnologiile AR sau wifi 6 aplicabile în educație?

Petre Danci: Da, iar elevii care beneficiază de AR în educația lor se bucură de avantajele tehnologiei. Prin intermediul realității augmentate, profesorii sunt capabili să îmbunătățească rezultatele învățării prin creșterea implicării și interactivității. Când eram copil, învățam despre animale din cărți vechi, acum copiii pot învăța despre ele văzându-le în timp ce se plimbă în safari cu o pereche de ochelari VR. De asemenea, cred că tehnologia îi ajută pe profesori, oferindu-le mai multe materiale pedagogice și putând adăuga mai multe experiențe contextuale.  De asemenea, observ că tehnologia stimulează mai mult interes în rândul elevilor și aduce mai multe subiecte de discuție în pauza dintre activitățile de la clasă.

  1. Veți organiza campanii de conștientizare pe această temă?

Petre Danci: Colaborăm îndeaproape cu partenerii noștri de afaceri locali de fiecare dată când există oportunități de promovare pentru o educație digitală. Integrarea tehnologiei în sălile de clasă este în curs de desfășurare în România și observăm un interes major pe piață pentru modernizare, folosind cel mai compatibil produs la un preț rezonabil. Rolul nostru este de a ne sprijini partenerii locali cu prezentări de caz și suport tehnic, ca parte a misiunii noastre de a impulsiona procesul de digitalizare în sistemul educațional românesc.

  1. Aveți proiecte de CSR în care ați donat produse pentru școlile din România?

Petre Danci: Huawei România este un colaborator dedicat în domeniul educației și conexiunii din 2019. În cadrul inițiativei “1000 Dreams”, am reușit să conectăm peste 100 de elevi din Poboru cu echipamente de telecomunicații Huawei, astfel încât aceștia să poată studia online în perioada pandemiei. De curând, a fost inaugurată și sala de informatică Huawei în cadrul SOS Satele Copiilor București, unde am pus la dispoziție soluția de WiFi 6, laptopuri și tablă interactivă pentru cei 150 de copii care locuiesc acolo. Este prima sală de informatică în care am investit în România, cu scopul de a oferi un mediu sigur pentru copii, în care aceștia să își dezvolte și să își exerseze abilitățile digitale.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING