Update articol:

Iulian Mareş – numit city manager al orasului Fierbinţi 

Colaboratorul nostru, Iulian Mareş a fost numit city manager al orasului Fierbinţi, mandatul începând de astăzi.

Întrebat ce îşi propune din această  poziţie, Iulian Mareş ne-a declarat: “Răspunsul la această întrebare este unul complex, din două perspective. În legislația românească, postul de “city manager” se regăsește cu denumirea de administrator public, iar acesta are sarcini clare stabilite contractul de management pe care îl semnează cu primarul unei localități: să elaboreze o strategie de dezvoltare locală, să faciliteze atragerea de fonduri naționale, europene sau internaționale, să dezvolte parteneriate, să optimizeze activitatea la nivelul aparatului administrativ etc. Pe de altă parte, de la un “city manager” se așteaptă să acționeze complementar cu primarul, cel cu care face echipă și cel față de care și-a asumat obligațiile contractuale. Este o precizare necesară, deoarece administratorul public acționează, conform legii, în limitele unui mandat încredințat. La modul realist, sarcina unui “city manager” este să fie o „locomotivă” pentru dezvoltarea localității, însă tot conform legii are nevoie de aprobarea Consiliului Local asupra oricărui proiect și oricărei propuneri,  deci concretizarea acestora este o responsabilitate comună.

Fierbințiul, așa cum i se spune orașului în comunitatea locală, are nevoie de capitalizare și de repopulare. Are nevoie de bani și de oameni. Geografic, Fierbinți-Târg e un oraș aflat la numai 40 km de București și la granița de județ cu Ilfovul. Un complex de factori a făcut ca localizarea sa pe hartă să rămână nevalorificată deocamdată. Administrativ și economic, se află între Slobozia, capitala județului de care aparține – Ialomița – și zona București – Ilfov, care este cea mai dezvoltată din România. Consider că a venit vremea ca Fierbințiul să beneficieze de pe urma proximității față de capitala țării și de pe urma subordonării administrative față de capitala de județ.

Orașul trebuie deschis către parteneriate la nivel național, european și internațional, în toate domeniile care contribuie la dezvoltarea sa durabilă: economic, educațional, cultural etc. În mod esențial, va fi nevoie să generăm un capital de încredere în raport cu potențialii investitori privați, fără de care nu poate exista bunăstare la nivelul comunității locale și, în același timp, să facem în așa fel încât resursele de care dispune să fie valorificate optim, în primul rând resursele umane”.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)