Update articol:
Huawei’s Better World Summit

Liu Guiqing, China Telecom: ”În următorii trei ani, PIB-ul global al economiei digitale va fi apropiat de cel al economiei tradiționale. Pandemia a stimulat și mai mult cererea de economie digitală”

Tehnologia 5G SA este direcția de dezvoltare pentru 5G și aceasta va duce la o revoluție tehnologică de anvergură cu beneficii de creștere economică pentru guverne și oameni.

”Lumea a intrat în era economiei digitale. În următorii trei ani, PIB-ul global al economiei digitale va fi apropiat de cel al economiei tradiționale, iar pandemia a stimulat și mai mult cererea de economie digitală, ducând la creșterea industriei TIC (tehnologiile informației și comunicațiilor)”, a spus Liu Guiqing, Director Executiv și Vicepreședinte Executiv al companiei China Telecom. El a vorbit, în cadrul summitului Huawei’s Better World ce se desfășoară zilele acestea, despre transformarea digitală și despre implicarea companiei în sprijinirea prevenirii și controlul pandemiei COVID-19.

Potrivit datelor statistice pe primul semestru din 2020, publicate de Biroul Național de Statistică pe 16 iulie, PIB-ul Chinei a scăzut cu 1,6%, față de acceași perioadă a anului trecut. Totusi, industia TIC a înregistrat o creștere de 14,5%, în perioada analizată, a amintit directorul China Telecom.

Guiqing este de părere că economia digitală a obținut o creștere contraciclică. Între timp, TIC a intrat în diverse industrii și le-a permis să accelereze transformarea digitală. Conectivitatea și computing-ul se întrepătrund cu tehnologiile de producție din diverse industrii pentru a implementa soluții de orașe inteligente, fabrici inteligente, transporturi inteligente și medicină inteligentă.

”Atunci când toate industriile din lume sunt supuse transformării digitale, operatorii de transport trebuie să se adapteze acestei tendințe. Transportatorii trebuie să ofere servicii de informații mai inteligente pentru persoane fizice, familii, guverne și întreprinderi. Pentru a face acest lucru, colaborarea rețelei de cloud este esențială. În ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei, infrastructura cloud are nevoie de conexiuni de rețea mai convenabile și mai sigure. Controlul și managementul rețelelor sunt mutate treptat in cloud, iar convergența cloud-rețea a devenit baza operatorilor pentru a activa clienții” a spus reprezentantul China Telecom.

China Telecom consideră că tehnologia 5G SA este direcția de dezvoltare pentru 5G și aceasta va duce la o revoluție tehnologică de anvergură cu beneficii de creștere economică pentru guverne și oameni.

”Tehnologia 5G SA va utiliza arhitectură bazată pe cloud. Aceasta facilitează integrarea profundă a CT (Computer Technology) și IT (Internet Technology) și înglobează tehnologii precum divizarea rețelelor, edge computing, big data și inteligența artificială. Prin urmare, 5G SA este cel mai bun mediu pentru implementarea convergenței cloud-rețea” a adăugat Guiqing.

Liu Guiqing a făcut apel către toți actorii din lanțul industrial (autoritățile de reglementare, instituțiile de cercetare, operatorii de telecomunicații, organizațiile industriale și companiile de internet) să colaboreze la construirea unui ecosistem de convergență între cloud și rețea, să sprijne digitalizarea și economia digitală și să contribuie la redresarea economică globală. Acesta apreciază că, lucrând împreună, contribuie la ecosistemul din industrie și ajută la evitarea concurenței dăunătoare între transportatori în oferte omogene.

”Cooperarea între China Telecom și China Unicom, în ceea ce privește construcția rețelei, a avut rezultate deosebite, reducând semnificativ investițiile și costurile de operare. Această abordare accelerează, de asemenea, construcția rețelei 5G, deoarece stațiile de bază construite de o companie pot fi folosite și de cealaltă, dublând viteza de rulare” a spus Liu Guiqing.

În ceea ce privește implicarea companiei China Telecom în combaterea efectelor pandemiei, Guiqing a menționat că, prin intermediul tehnologiei 5G, China Telecom a transmis în direct procesul de construcție al spitalului Spitalul Huoshenshan din Wuhan, construit în numai zece zile, astfel încât toată lumea să poată fi supraveghetorul proiectului pe cloud. De asemenea, China Telecom a construit și a implementat un sistem inteligent de analiză de asistență în spitale 5G + Cloud + AI, care reduce semnificativ timpul de examinare al medicilor și erorile în schițarea leziunii suspectate. Compania a lansat și o platformă de învățare la distanță bazată pe cloud care oferă săli de curs online pentru peste 10 milioane de studenți și profesori. În plus, a lansat un asistent de interogare pandemică, folosind capacitatea proprie de big data, care ajută foarte mult guvernul în prevenirea și controlul pandemiei, ducând la creșterea industriei TIC.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (05/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 05-30.07.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (05/08/2021)

Modificare Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (05/08/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 27 Iulie - 05 August 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (05/08/2021)

Prelungire durata contract mandat director operatiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (05/08/2021)

Incheiere plasament privat obligatiuni BRK Financial Group