Update articol:
ADVERTORIAL

„Nu trebuie să considerăm concurența drept garantată”, spune directorul general al ECTA

de Harry Baldock, Total Telecom

În perioada 27-28 octombrie a avut loc la Londra Congresul Total Telecom. În acest context reprezentamții Total Telecom au discutat cu directorul general al European Communities Trade Mark Association (ECTA), Luc Hindryckx, despre importanța crucială a concurenței pe piața europeană a telecomunicațiilor și despre valoarea economică enormă pe care sectorul o poate genera.

Pentru ECTA, menținerea unui mediu competitiv în sectorul telecomunicațiilor din Europa este esențială pentru a se asigura că cele mai noi tehnologii de comunicații ajung la public rapid și într-un mod rentabil.

Având în vedere situația geopolitică actuală, operatorii se confruntă cu multă incertitudine atunci când vine vorba de alegerea furnizorilor, ceea ce poate conduce potențial la creșterea costurilor în numeroase moduri. Dezvoltând ideile transmise într-un recent comunicat de presă, directorul general al ECTA avertizează că restricțiile politice nu se vor traduce doar într-o creștere a capitalului pe termen scurt, deoarece echipamentele vor fi înlocuite, dar vor atrage și o creștere pe termen lung a costurilor operaționale, și va afecta alte ținte importante, cum ar fi capacitatea operatorilor de a-și reduce amprenta de carbon. Toate acestea, desigur, înseamnă o lansare întârziată a noilor tehnologii precum 5G și riscă astfel să pună Europa în coada dezvoltării tehnologice pe scena internațională.

Această problemă a asigurării unui ecosistem echitabil și echilibrat pentru telecomunicații devine și mai importantă atunci când se ia în considerare climatul economic global actual, care încă se luptă cu efectele pandemiei COVID-19. Cu multe guverne din întreaga lume care poziționează sectorul telecomunicațiilor – și în special 5G – în centrul redresării lor economice, asigurarea concurenței și stimularea investițiilor în sectorul telecomunicațiilor este acum mai vitală ca niciodată.