Update articol:

Loteria Română: Din 18 martie, s-au suspendat toate concursurile aflate în derulare pentru ocuparea posturilor vacante

Sursa foto Loteria Romana

 

Când preconizaţi că veți lansa jocurile loto online şi cât va costa implementarea acestui proces?

Oficialii Loteriei Române:  Prin comunicatul de presă transmis în cursul zilei de 06.04.2020 (https://financialintelligence.ro/loteria-romana-si-autoritatea-pentru-digitalizarea-romaniei-coopereaza-pentru-implementarea-online-a-jocurilor-loto/), Loteria Română a furnizat toate informațiile pe care le poate comunica la acest moment cu privire la acest obiectiv pe care-l vom realiza în colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României și care este extrem de important pentru compania noastră. Pe măsură ce vom avansa cu acest proiect, va asigurăm că vom comunica în mod transparent și alte date de interes.

Câți angajați ai Loteriei Române sunt în șomaj tehnic? Sindicatul Liber “LOTO”, din cadrul Loteriei Române, acuză conducerea companiei că a selectat pe criterii clientelare membrii grupului de continuitate, care au scăpat de şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă. Sindicatul spune că există angajaţi aflaţi în perioada de probă care au fost selectaţi să facă parte din grupul de continuitate. Cum comentați aceste acuzații?

Oficialii Loteriei Române:  Grupul de Continuitate constituit la nivelul companiei, în conformitate cu instructiunea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr. 2588/16.03.2020, a avut încă de la început o abordare bazată pe transparență atât în luarea hotărârilor și a deciziilor cât și în comunicarea acestora. Grupul de Continuitate are misiunea de a proteja capitalul uman al companiei, de a gestiona corespunzător activitatea companiei în această perioada, prin analizarea și indentificarea de soluții de prima urgență și prin elaborarea unei strategii de redresare economică a companiei, în funcție de posibilele scenarii privind evoluția crizei pe care o traversăm. Precizăm că Grupul de Continuitate este format din  salariați cu calificare, experiență și expertiză în domeniul în care își desfășoară activitatea în cadrul companiei, elemente care certifica soluțiile pe care aceștia le propun.

În urma analizei și a propunerilor prezentate de Grupul de Continuitate care au fost agreate în prealabil cu Sindicatul Național Loteria Română (SNLR), sindicat reprezentativ, Consiliul de Administrație a aprobat măsuri excepționale care au în vedere, pe de o parte, limitarea cheltuielilor suportate de companie, pe durata suspendării activităților de jocuri de noroc, pe fondul  nerealizării de venituri, cu menținerea activităților esențiale/de strictă necesitate ale companiei, iar pe de altă parte, plierea companiei pe măsurile legale de prevenire, limitare și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, atfel încât angajații companiei să fie cât mai puțîn afectați pe perioada suspendării activității de consecințele sociale și economice.

Astfel, în perioada 7.04.2020 – 14.04.2020, cu posibilitatea prelungirii pe toată perioada stării de urgență, majoritatea salariaților companiei vor fi în șomaj tehnic, în condițiile prevăzute de dispozițiile legale în vigoare și de Contractul Colectiv de Muncă.

Precizăm că începând cu data de 18.03.2020, odată cu suspendarea temporară a activității companiei, s-au suspendat toate concursurile aflate în derulare pentru ocuparea posturilor vacante, până la o dată ce va fi comunicată ulterior, dispoziție care este încă în vigoare.

 

Loteria Română a suspendat temporar activitatea de comercializare a produselor loteristice, loz, loto, videoloterie şi pariuri mutuale; Sorin Constantinescu: Loteria ar fi trebuit să lase deschise canalele de vânzare a produselor loto din Carrefour și OMV Petrom

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024