Update articol:

Ludovic Orban (Hotnews): Nu am nimic cu IT-iștii, nu-mi retrag declarația, nu trebuie să existe categorii de oameni care beneficieze de avantaje, spre deosebire de ceilalți

Sursa: Facebook Sursa: Facebook

Liderul PNL Ludovic Orban a spus, astăzi, pentru Hotnews, că nu își retrage declarațiile privind impozitatea IT-iștilor, subliniind că este vorba despre un principiu ca toți să fie tratați egal: “Eu ce am spus nu retrag. Este vorba despre principiul echității fiscale și despre faptul că nu trebuie să existe categorii de oameni care beneficieze de avantaje, spre deosebire de ceilalți”.

 
Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat:  “Este o declarație în care am vorbit despre principiul echității fiscale, iar în acel context am făcut acea declarație. Sunt adept al echității fiscale și consider că prin orice alt principiu se pot crea privilegii pentru anumite categorii profesionale și am exemplificat cu IT-iștii. Nu am nimic cu IT-iștii, dimpotrivă, îmi doresc dezvoltarea acestui sector, dar nu este normal ca ei să fie scutiți de impozit, iar alte categorii nu. Pe principiul acesta hai să îi scutim și pe profesorii de informatică, pentru că ei îi formează pe IT-iști”.
 
El a reamintit că această măsură a fost luată în timpul guvernării Adrian Năstase, pentru a împiedica exodul IT-iștilor, spunând însă că sunt o mulțime de alte categorii profesionale care pleacă din țară.
 
 
Citiți aici reacții: 
 
 
 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021