Update articol:
Reacție la anunțul lui Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor

ANIS: “Îl invităm pe domnul Președinte Orban la un dialog cu reprezentanții industriei de software”

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) a reacționat, astăzi, la declarațiile lui Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor, făcând un  apel la oamenii politici să analizeze cu atenție dinamica acestui sector, înainte de a transmite semnale de instabilitate într-un sector deja puternic afectat de modificări fiscale, introduse fără studii de impact. 

ANIS a transmis: “Reiterăm faptul că facilitățile fiscale au făcut și mențin industria IT românească competitivă, într-o cursă cu alte țări care oferă programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forță de muncă din IT la nivelul UE este atât de mare, încât, o astfel de măsură ar putea avea că rezultat o reducere masivă a specialiștilor din țară, deci un impact economic major. Facem apel la oamenii politici să analizeze cu atenție dinamică acestui sector, înainte de a transmite semnale de instabilitate într-un sector deja puternic afectat de modificări fiscale, introduse fără studii de impact și îl invităm pe domnul  Președinte Orban la un dialog cu reprezentanții industriei de software.”

 

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban,  prezent sâmbătă după amiaza la Mediaș, a precizat  că nu i se pare normal ca angajații din domeniul IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative şi altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban. Potrivit acestuia, citat de Mediafax, nu pot fi create „facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”.

 

Cătălin Drulă, USR, președintele Comisiei IT din Camera Deputaților: Eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști ar fi o imensă prostie cu efect economic net negativ

 

Mihnea Costoiu, rectorul Politehnica București: Președintele PNL ne spune că trebuie să desființăm reducerile fiscale pentru industria IT; este o declarație incredibilă!

 

 

Rareș Bogdan, reacție la anunțul lui Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor: „E extrem de riscant, pentru că avem o mulțime de creiere care au plecat”

 

Alexandru Petrescu: PNL nu se dezice, propune tăierea salariilor IT-iștilor

 

Ludovic Orban (Mediafax): Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/10/2021)

Importanta utilizarii votului prin corespondenta AGA 28.10.2021

IAR SA Brasov (IARV) (21/10/2021)

Schimbare Componentei Consiliului de Administratie