Update articol:

Marius Dan, Franklin Templeton: Stabilirea duratei de funcționare până la 31 decembrie 2031 nu are niciun fel de impact asupra modului în care noi administrăm Fondul Proprietatea

Stabilirea duratei de funcționare până la 31 decembrie 2031 nu are niciun fel de impact asupra modului în care administrăm Fondul Proprietatea, a spus, azi, Marius Dan, Vice-Presedinte Senior / Director Executiv Senior Franklin Templeton Bucharest.

Acționarii au stabilit că durata de funcționare a Fondului Proprietatea este până la 31 decembrie 2031, în urma unor modificări la Actul Constitutiv, adoptate în Adunarea Generală recenta, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Întrebat ce va însemna acest lucru pentru administrarea FP, în următorii ani, Marius Dan a spus: “Continuăm să facem aceleași lucruri pe care le-am făcut în ultimii 10 ani. Unul din meritele întregii echipe FT este că a creat un track recod de predictibilitate pentru acționarii Fondului Proprietatea. Nu am luat niciodată pe nimeni prin surprindere cu acțiunile noastre. Din păcate, nu putem spune același lucru despre cadrul legislativ care ne-a dat foarte multe bătăi de cap.

Această schimbare a actului constitutiv de a introduce o durată de viață pentru FP, cu posibilitate de prelungire la fiecare cinci ani cu încă 10 ani a fost făcută în conformitate cu noua lege a fondurilor de investiții alternative. Nu are niciun fel de impact asupra modului în care noi administrăm Fondul Proprietatea, este absolut firesc ca acționarii FP să decidă ce vor și care va fi viitorul pe termen lung. Vom depunde eforturi susținute pentru a vedea companiile din portofoliu listate, în special Hidroelectrica, Aeroporturi Bucucrești, Salrom, Portul Constanța și vom distribui cash către acționari. Pe viitor, odată ce portofoliul va fi mai lichid, vom avea o consultare cu acționarii despre care ar trebui să fie următoarea etapă.”

Fondul Proprietatea este pregătit să sprijine listarea companiilor de stat în viitorul apropiat, contribuind la proces cu o parte din acțiunile pe care le deține în companiile candidate la IPO-uri, cum ar fi Hidroelectrica, potrivit unui comunicat transmis cu ocazia aniversării a 10 ani de la listarea pe Bursa de Valori București.

Fondul Proprietatea este pregătit să sprijine listarea companiilor de stat în viitorul apropiat, contribuind cu o parte din acțiunile pe care le deține în companiile candidate la IPO-uri, cum ar fi Hidroelectrica

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021