Update articol:
Reacție la anunțul lui Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor

Mihnea Costoiu, rectorul Politehnica București: Președintele PNL ne spune că trebuie să desființăm reducerile fiscale pentru industria IT; este o declarație incredibilă!

Foto Facebook Foto Facebook

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București, fost ministru al Educației și senator PSD, a reacționat la declarațiile lui Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor. 

Acesta a spus: “În urmă cu 15 ani am venit cu ideea de a scuti inginerii care lucrează în sectorul IT de impozitul pe profit. La acea vreme, bazându-mă pe forța universităților din România, am reușit să explic societății și Guvernului potențialul uriaș al sectorului IT din România.

În 2014 am extins numărul potențialilor beneficiari ai acestei facilități, fapt care a stimulat industria. Drept dovadă, după mai bine de 15 ani, 6% din PIB-ul României vine din industria IT. Acest lucru se datorează universităților tehnice românești și regimului fiscal menținut, la insistențele noastre, de toate guvernele României de după 2003 și până astăzi.

Astăzi președintele PNL ne spune ca trebuie sa desființăm aceste reduceri fiscale. Este o declarație incredibilă de la un lider liberal care, aparent, ar face orice să acceadă la putere. Și asta la o săptămână după câștigarea alegerilor!”

Rareș Bogdan, reacție la anunțul lui Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor: „E extrem de riscant, pentru că avem o mulțime de creiere care au plecat”

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban,  prezent sâmbătă după amiaza la Mediaș, a precizat  că nu i se pare normal ca angajații din domeniul IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative şi altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban. Potrivit acestuia, citat de Mediafax, nu pot fi create „facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”.

 

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021