Update articol:

Ministerul Energiei din Kazahstan: Exportul de petrol kazah prin CPC se desfășoară în mod normal

Caspian Pipeline Consortium Sursa foto: facebook.com/cpcpipe

Exportul de petrol kazah prin CPC se desfășoară în mod normal, potrivit presei din Kazahstan.

Serviciul de presă al Ministerului Energiei al Republicii Kazahstan a anunţat că, în ciuda ordinului instanței de a opri temporar activitățile CPC-R SA pentru 30 de zile, acum exporturile de petrol se desfășoară ca de obicei, transmite NUR.KZ.

Anterior, a apărut informaţia că judecătorul Tribunalului Districtual Primorsky din Novorossiysk a decis, în 5 iulie 2022, suspendarea administrativă a activităților CPC-R SA pentru 30 de zile.

Cu toate acestea, ținând cont de ciclul continuu al procesului de producție, CPC-R SA s-a adresat instanței de judecată cu cerere de suspendare a executării hotărârii judecătorului.

Potrivit presei, consorțiul lucrează deja cu organele și departamentele de stat relevante ale Federației Ruse pentru a elimina încălcările documentare specificate în ordinul Rostransnadzor.

„În prezent, exportul de petrol kazah prin sistemul de conducte al CPC-R SA se desfășoară în regim normal”, au subliniat reprezentanții Ministerului Energiei.

Kazahstanul este puternic dependent de conducta CPC, care gestionează aproximativ 1% din petrolul global, pentru a-și pompa exporturile către piețele din Europa.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022