Update articol:
Angela Merkel le cere europenilor să se împotrivească ''populiştilor''

Naţionaliştii europeni îndeamnă la mobilizare împotriva ”Europei elitelor” (vezi video)

Sursa Foto - Facebook Matteo Salvini Sursa Foto - Facebook Matteo Salvini

Quante emozioni, questi sono i sondaggi che preferisco!Se voi ci siete, io ci sono!!!Vi voglio bene!❤️ E domenica andiamo a vincere! #26maggiovotoLega

Publicată de Matteo Salvini pe Sâmbătă, 18 mai 2019

Vicepremierul italian, Matteo Salvini, a îndemnat sâmbătă, în timpul unei manifestaţii a liderilor partidelor naţionaliste europene desfăşurată în piaţa Domului din Milano, la mobilizare la alegerilor europene împotriva elitelor care conduc Uniunea Europeană.

”În această piaţă nu sunt extremişti, nu sunt rasişti sau fascişti (…) Extremişti sunt cei care au condus Europa în ultimii 20 de ani”, a spus Salvini, potrivit AFP, în faţa simpatizanţilor săi adunaţi sub o ploaie puternică în faţa catedralei milaneze, alături de liderii altor 11 partide politice europene care susţin suveranitatea naţională a statelor UE în faţa Bruxelles-ului.

Gazdă a unei reuniuni a acestor partide înaintea alegerilor europarlamentare, Salvini le-a cerut alegătorilor să vină masiv la urme pe 26 mai pentru ”a întoarce spatele trecutului”.

Mai mulţi dintre preşedinţii acestor formaţiuni au vorbit la manifestaţie, printre care şi lidera Adunării Naţionale franceze (fostul Front Naţional), Marine Le Pen, care a spus că Uniunea Europeană este condusă în prezent de o ”oligarhie fără rădăcini, fără suflet, care ne conduce cu o singură ambiţie, aceea a supunerii şi diluării naţiunilor noastre”.

”Spunem ”nu” acestei imigraţii care ne scufundă ţările şi care pune în pericol securitatea popoarelor noastre (…) şi valorile civilizaţiei”, a mai afirmat Marine Le Pen, tot împotriva imigraţiei vorbind şi liderul Partidului Libertăţii din Olanda, Geert Wilders. ”Nu putem avea încredere în elita politică (europeană). Ei vor să-şi impună legile lor. Doresc să ne inunde ţările cu mai mulţi imigranţi şi nu putem permite acest lucru. Trebuie să limităm imigraţia. Trebuie să oprim islamizarea” Europei, a continuat liderul naţionaliştilor olandezi, citat de Agerpres.

La rândul său, preşedintele Alternativei pentru Germania, Jorg Meuthen, i-a atacat şi el pe reprezentanţii ”elitelor” europene, printre care i-a menţionat explicit pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe cel al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, pe cancelarul german Angela Merkel şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron.

La reuniunea de la Milano, la care totuşi nu au participat premierul ungar Viktor Orban şi nici formaţiunea conservatoare poloneză Lege şi Justiţie, Salvini a fost prezentat ca un lider al grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii (ENL), care speră să devină după alegerile din 26 mai a treia forţă politică în Parlamentul European.

Angela Merkel le cere europenilor să se împotrivească ”populiştilor”

Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat sâmbătă la un vot împotriva partidelor de extremă-dreapta la alegerile europene, ea afirmând că mişcările populiste doresc să distrugă valori europene fundamentale, precum combaterea corupţiei şi protejarea minorităţilor, transmite agenţia Reuters.

Ea a făcut aceste remarci la o conferinţă de presă la Zagreb după o întâlnire avută cu premierul croat Andrej Plenkovic, fiind întrebată despre scandalul care a condus la destrămarea coaliţiei guvernamentale din Austria, după ce vice-cancelarul lider al extremei drepte, Heinz-Christian Strache, s-a văzut obligat să demisioneze în urma publicării cu o săptămână înaintea alegerilor europene a unei înregistrări compromiţătoare făcută cu camera ascunsă cu doi ani în urmă.

”Trebuie să ne confruntăm cu mişcări populiste care în multe aspecte dispreţuiesc valorile noastre, care vor să distrugă Europa valorilor noastre (…) pentru ca minorităţile să nu fie protejate, drepturile fundamentale ale omului să fie puse sub semnul întrebării şi corupţia să joace un rol în politică”, a mai spus şefa guvernului german, care până în prezent s-a manifestat oarecum discret în campania pentru europarlamentare, lăsându-l să se afirme pe conaţionalul ei mai vocal, Manfred Weber.

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii